2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Nyomravezetői díjat ajánl fel a Zöld Hazánk a teknősgyilkos kézre kerítőjének

Nyomravezetői díjat ajánl fel a Zöld Hazánk a teknősgyilkos kézre kerítőjének

Ötvenezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel a Mi Hazánk Mozgalom természet-, környezet- és állatvédelmi kabinetje, a Zöld Hazánk annak, aki olyan érdemi információval segíti a rendőrség munkáját, amelynek segítségével el tudják fogni azt a nőt, aki a Fővárosi Állatkertben agyonvert egy különösen védett teknőst.
Mivel a Dél-Európában őshonos szárazföldi görög teknős szerepel a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény (CITES) listáján, így elpusztításával természetkárosítás bűntette valósult meg, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A Zöld Hazánk felhívja a közvélemény figyelmét arra, hogy bár a jogszabályi lehetőség megvan rá, a bíróságok mégis csak a legritkább esetben ítélik letöltendő szabadságvesztésre az állatkínzókat. Az ennél enyhébb ítéleteknek azonban nincs visszatartó erejük, így nap mint nap történnek hasonló gyalázatos esetek, ezért a Zöld Hazánk letöltendő szabadságvesztést követel az állatkínzóknak!

Zöld Hazánk

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…