2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

28. nyílt nap – örökbefogadás, sétáltatás, simogatás, és továbbra is névadás

Huszonnyolcadik alkalommal tartunk nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Fonoda u. 16.). 2016. április 23-án, szombaton 10 és 14 óra között várjuk ismét azokat, akik szeretnének megismerkedni a nálunk lévő állatokkal, szívesen sétáltatnak kutyát.

A folyamatos rehabilitációnak és a nyíltnapi látogatók sétáltatás alatti türelmének és kitartásának köszönhetően egyre csökken a nem sétáltatható állataink száma. Az elhelyezett állataink a látogatói szeretettől láthatóan sokat fejlődtek. Rendkívüli örömet és hálát mutatnak ki minden egyes sétanapon. A simogatás, sétáltatás a legnagyobb ajándék elhelyezett állataink számára.

Ha egy-egy kutyus megtetszik és gondoskodni kívánnak róla, akkor most is örökbe fogadhatják. Minden kutyánkról elmondható: aranyos, kedves, okos és csak úgy adjuk oda új gazdájának, ha egészséges, megtörtént az orvosi vizsgálata, veszettség elleni oltással és mikrochippel van ellátva.

Jelenleg 73 telepünkön elhelyezett ebünknek, valamint 10 macskánknak keresünk végleges otthont. Az előző nyílt napunknak köszönhetően 19 állatnak találtunk ideiglenes, vagy végleges otthont. Az állatok kihelyezésében jelentős segítséget nyújtottak a civil állatvédő egyesületek és magánszemélyek.

Kérünk minden kedves állatbarátot, legyenek segítségünkre, hogy állataink – köztük folyamatosan érkező gazdátlan macskáink – továbbra is ilyen szép számmal találjanak hűséges gazdára.

Telepünkön elhelyezett és hosszú idők óta nálunk élő állataink ismerik a pórázt, sőt felismerik régi sétáltatójukat. Az új lakókkal is meg kell ismertetni a séta örömét, ezért ismét lesz feladat a vállalkozó kedvű látogatók számára, hogy a kutyákat sétához és emberközelséghez szoktassák.

Az előző esős nyílt nap ellenére is 70 látogatót üdvözöltünk. Egyre több, számunkra eddig ismeretlen állatbarát érdeklődik programunk iránt. Reméljük őket is rendszeresen köszönthetjük telepünkön.

Az elkövetkezendő időszakban szívesen fogadunk adományként az állatok etetésére, itatására alkalmas edényeket, valamint a sétáltatáshoz pórázokat, nyakörveket. A rehabilitációs munkánk segítése érdekében szívesen veszünk minden felajánlott szájkosarat vagy szájféket, hogy a jövőben az eddig nem sétáltatható állataink is részt vehessenek a sétákon.

Köszönjük a telepen elhelyezett állatok számára eddig felajánlott adományokat és a segítő közreműködést.

Várunk minden kedves ismerős és ismeretlen állatbarátot, hogy együtt segíthessünk!

A gazdira váró állatainkat megtekintheti – fotókkal együtt – honlapunkon: http://varosgazda.hu/huseges_gazdat_keresunk Keresse fel Facebook oldalunkat is!

Dovák Bertalanné
Miskolci Állategészségügyi Telepvezető

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek