2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Nevet kaptak az újabb kisoroszlánok: Szimba, Kamal és Kiran is egészséges

Nevet kaptak az újabb kisoroszlánok: Szimba, Kamal és Kiran is egészséges

Gyerekek adhattak nevet a Fővárosi Állat- és Növénykert egy nőstény és két hím ázsiai kisoroszlánjának. A fénysugár (Kiran) nevet kapta a nőstény, míg a hímek egyikét stílusosan oroszlánnak (Szimba) hívják majd, a másikat pedig a lótusz után nevezték el (Kamal). A most kéthónapos újabb három kölyök hamarosan csatlakozhat a márciusban született négyes alomhoz az India-házban, így a szüleikkel együtt immár ők alkotják Európa egyik legnagyobb indiai oroszlán populációját.

A kéthónapos ragadozókat most először vizsgálhatták meg közelebbről a gondozók, kiderítették nemüket, illetve beadták nekik a szükséges oltásokat és a féregirtószert. Lemérték súlyukat is: a két hím esetében ez az átlagos, 7-7,5 kg lett, míg a nőstény 10 kilót nyomott.

Az állatokat elnevező gyerekek a három új jövevényt jelképesen a Generali Gyermekjövő Program képviseletében fogadták örökbe. A Generali Biztosító tiszteletbeli nevelőszülőként hosszútávon kíván gondoskodni az indiai oroszláncsaládról, évente 1 millió forintot ajánlott fel támogatásukra.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…