2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Nemzeti ünnep a Szádelői-völgyben

Néhány órás utazással érkezünk meg a völgy bejáratánál lévő parkolóba és rövid készülődés után elindulunk. A turistaút függőleges sziklafalak és a köztük áttörő patak mellett vezet el.

A völgy maga 2200 méter hosszú és 300 méter mély, a legkeskenyebb részén 10 méter széles. A patak mellett fölfelé, majd pár száz méter múlva élesen jobbra kanyarodunk és felmászunk a fennsíkra. Itt lesz az egyetlen jelentősebb szintemelkedés és elérjük túránk legmagasabb pontját is. A fennsíkon tipikus karsztos réteken és ligeteken haladunk, majd jó egy óra múlva megérkezünk ahhoz a kilátóponthoz, ahonnan az egész Szádelői-völgyet beláthatjuk. A kilátás a völgyre és távolabb, dél felé Magyarországra, szavakkal le nem írható látvány. Ezen a ponton megpihenünk és elfogyasztjuk a magunkkal hozott szendvicseket, csokikat. Az ösvény a völgy keleti oldalán vezet tovább, sokszor a meredek sziklafalaktól alig pár méterre. Utunk végül meredeken visz le a faluba, ahol pár házat elhagyva a késő délutáni órákban érünk vissza a parkolóba.

Túra megnevezése: Szádelői-völgy túra

A túra időpontja: 2013.03.15.

Indulás: Búza téri Görög templom mögötti parkolóból reggel 06:15-kor

Találkozó: 2013.03.15. 06:00 Búza téri Görög templom mögötti parkoló

Várható érkezés: 2013.03.15. esti órákban

Jelentkezési határidő: 2013.03.8.

Jelentkezni a túravezető elérhetőségein lehet.

Túravezető(k): Soós László

Túravezető(k) elérhetősége(i): sooslacka@gmail.com

A túra költségei: 3000 Ft/fő; mely tartalmazza az útiköltséget.

Táv: 10 km Szint: 690 m

A túravezető a túra útvonalát a résztvevők felkészültségétől függően, és az időjárási körülményekhez igazodva megváltoztathatja.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek