2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

MVK és Mobilitás

Az MVK Zrt. az idén sem maradhat ki a 2012. szeptember 16. és 22. között megrendezésre kerülő Mobilitási Hét rendezvénysorozatból, melynek témája: „Mozdulj a jó irányba!”

A programsorozat az eljutási versennyel veszi kezdetét szeptember 17-én reggel, amikor először derül ki az, hogy villamossal, autóbusszal, kerékpárral, futva, vagy személygépkocsival lehet-e gyorsabban eljutni az új végállomásról, Felső-Majláthról a belvárosba, a Városház térre.

A Mobilitási Hét programjai közül nem hiányozhat az MVK Zrt. Nyílt napja sem. Idén szeptember 17-én, hétfőn várunk minden kedves érdeklődőt az MVK Zrt. központi telephelyére (Szondi György u.1. )14.00-tól 17.30-ig. Ebben az évben a nyílt napra történő eljutást veterán Ikarus buszunkkal is segítjük az Szent István téri parkolóból 13. 45-kor és 16 órakor, valamint a program végén 17:30-kor a telephelyről is indul veterán autóbusz vissza a belvárosba. A nyílt napra való utazás a veterán autóbusszal díjmentes.

A Nyílt nap keretein belül kiállított járművekre – a veterántól a legmodernebb hibrid technológiát alkalmazó autóbuszig – most nem csak felszállni lehet, hanem akár a vezetőfülkébe is be lehet ülni.  Idén is lehet szavazni a kedvenc MVK-s autóbuszra, típus vagy rendszám szerint és a legtöbb voksot kapott jármű biztosan ott lesz szeptember 17-én a kiállítottak között. A szavazatokat szeptember 13-án éjfélig várjuk a mail@mvkzrt.hu címre. Kérjük, az e-mail tárgya „Kedvenc MVK buszom” legyen

A programok között idén ismét szerepel a telephelyen a járműjavító csarnok csoportos látogatása, mely 14:30-kor kezdődik. Lesz még jármű felismerő verseny 15:20-tól, illetve 15:45-től KRESZ-teszt, melynek nyertese autóbusz vezetési lehetőséget kap a telephelyen belül. (Feltétel a B kategóriás jogosítvány.)

Mivel nagy sikere volt a viszonylatjelző tábláknak a nyári nyílt napon is, most is lesz lehetőség ezek vásárlására, valamint a Zöld Nyíl Villamos Projektről összeállított fotókiállítást is megtekinthető a Nyílt napon.

Szeptember 17-én 17 órától pedig a város közlekedési projektjeivel –  Zöld Nyíl, OkosPont, ATTAC, CNG busz –  ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Petőfi utca 1-3. szám alatt található épület 3. emeleti konferenciatermében.

A rendezvénysorozat szeptember 22-én az Autómentes Nappal zárul. A Népkertben megrendezett eseményen lesz buszfestés (előzetesen meghirdetett rajzpályázaton nyertes iskoláknak) és 11 órától buszhúzó verseny is.

Az Autómentes Napon, szeptember 22-én az MVK Zrt. járatain érvényes forgalmi engedéllyel egy család (maximum 2 felnőtt és 2 gyermek) ingyen utazhatnak.

Programjainkra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…