2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Miskolcon a világ legzöldebb takarítógépe

Miskolc vezetésének kiemelt célja, hogy városunk tiszta és környezetbarát legyen, ezért a napokban egy új olasz seprőgéppel fejlesztettük a Városgazda Kft. gépparkját.
A seprőgép az utak padkájánál – elsősorban a tömegközlekedési-, nagy forgalmú utak mentén – összegyűlt szóróanyagot és port takarítja majd napi szinten. A mellékutcákban, parkolókban, ahol a gépi takarítás nem lehetséges, továbbra is kézi erővel végzik a por összetakarítását.

A járművek kipufogógázából és a járművek (különösen a gumik és a fékbetétek) kopásából eredő szennyezés egy része leülepszik az útburkolaton, majd azt a járművek kereke vagy a menetszél felkavarja és szállópor szennyezés formájában ismét megjelenik a levegőben. Ezt a szennyeződést lehet nagymértékben csökkenteni megfelelő seprőgépekkel,illetve e gépek speciális szűrőrendszereivel.

A hagyományos ún. felszívó rendszerű seprőgépek nem alkalmasak erre a feladatra, mert nem képesek megkötni a kisméretű szennyeződéseket.

A GUVELO seprőgépről: A szennyeződést az első és a két oldalsó tányérkefe juttatja a gép alá, ahol a menetiránnyal ellentétes irányban forgó központi hengerkefe sepri az előtte nagy sebességgel haladó függőleges szállítószalagra. Az 1300 mm széles konvejor sor juttatja a szennyeződést az 5 m3 térfogatú hulladékgyűjtő tartályba. A tökéletes hatást a két szívó turbina segítségével keltett vákuummal éri el.
A konvejor rendszernek köszönhetően kisebb vákuum elegendő a por hulladéktartályba történő eljuttatásához és így a gépbe épített 22 m2 felületű szűrő is elegendő a kifújt levegő tökéletes megtisztításához.

A Dulevo által kifejlesztett eljárásnak köszönhetően a hulladékgyűjtő tartályban keletkezett hulladék teljesen száraz, ezért nem igényel utólagos kezelést.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek