2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Miskolc is pályázott

Miskolc is pályázhatott az országos közfoglalkoztatási program támogatására, amit a parlagfű által legfertőzöttebb kistérségek számára írt ki a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Nemzetgazdasági Minisztérium a parlagfű elleni védelem érdekében közfoglalkoztatási programot indít. A rendelkezésükre álló forrás 50 kistérség meghívását teszi lehetővé, de a meghívásánál nem csak azt mérlegelték, hogy hol vannak a parlagfűvel legszennyezettebb, legveszélyeztetettebb települések, hanem mérlegelték a foglalkoztatás- politikai szempontokat is. A meghívott pályázók körét más közfoglalkoztatási lehetőségek és programok figyelembevételével alakították ki. Így Miskolc is pályázhat a közfoglalkoztatási programra.
Miskolc Kistérség Többcélú Társulása 2011. június 10-én be is nyújtotta a pályázatot, amiben a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. foglalkoztatási partnerként vesz részt.
Eredmény a napokban várható. Pozitív elbírálás esetén a parlagfüves és egyéb allergén növényekkel fertőzött területek kaszálását 45 fő kezdheti meg július 01-től 2 hónapon keresztül. A területeket a Zöld Kapcsolat Egyesület bevonásával választotta ki a Városgazda Kft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek