2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Megtisztult a Hernád partja Bőcsnél

Több mint 100 ember szedte a szemetet a Borsodi Sörgyár Közösségi napján
 A társadalmi felelősségvállalás fontosságának jegyében október 4-én több mint száz ember vonult ki a Hernád folyóhoz, hogy megtisztítsák a partszakaszt az ott összegyűlt hulladéktól. A Borsodi Sörgyár munkatársai a helyi önkormányzat képviselőivel és a Hernádvíz Kft.–vel együtt dolgoztak a folyópart helyreállításán, mintegy 20 köbméter hulladékot gyűjtöttek.

A vízgazdálkodás, vizeink minőségének megőrzése kiemelt jelentőségű a sörgyártásban. A vállalat a folyópart megtisztításával is szeretné felhívni a munkatársak, a környék lakosságának figyelmét a rendezett környezet, különösen vizeink tisztaságának fontosságára. A Bőcsi Önkormányzattal összefogva, a helyi lakosság bevonásával, és a Hernádvíz Kft. szakmai irányítása mellett jelentős eredményt sikerült elérni.
A Borsodi Sörgyár Közösségi napja az októberre szervezett környezet- és társadalomtudatos hónap első eleme, amelyet további aktivitások is követnek majd.

A Borsodi Sörgyár társadalmilag felelős vállalatként fontosnak tartja, hogy humán és egyéb erőforrásaival hozzájáruljon a környezet védelméhez. A Bőcs központú vállalat több környezet- és társadalomtudatos tevékenységet is folytat, amelyekkel a munkatársak elhivatottságának növelését, a környezet- és a társadalomközpontú gondolkodásmód ápolását, valamint a gyár fizikai környezetének tisztán tartását tűzte ki célul. A Hernád folyó partján az elmúlt időszakban sok hulladék gyűlt össze, elgazosodott. A vízgazdálkodás kiemelten fontos terület a sörgyártásban, így a folyópart megtisztításában vállalt szereppel a Sörgyár munkatársai sokat tettek azért, hogy a jövő ivóvize is kiváló minőségű legyen Bőcsön. „A munkatársaimmal együtt dolgoztunk a terület rendbetételén, hiszen mindannyian felelősek vagyunk a környezetünkért. Nagy örömömre szolgált, hogy közel 100 kollégámmal együtt hozzájárulhattunk a Hernád folyó partjának megszépítéséhez.” mondta Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója.

A bőcsi önkormányzattal és a Hernádvíz Kft.-vel összefogásban pénteken közel 20 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze a Borsodi Sörgyár munkatársai. A közel 500 méteres partszakasz rehabilitációja mellett a most helyrehozott Csónakház területén is elvégezték az végső munkálatokat, kialakítva ezzel egy új közösségi teret a munkavállalók számára.

A megmozduláshoz lelkesen csatlakozott Bőcs Önkormányzata is. „Nagy örömmel fogtunk össze az Önkormányzattal ebben az akcióban. A már korábban kialakult jó kapcsolat és a párbeszéd megalapozta, hogy az idén további lépéseket tegyünk egymás kölcsönös segítése érdekében. Ez egy hosszabb folyamat: a folyópart megtisztításával még csak az első fázisa valósult meg ennek az együttműködésnek.” – nyilatkozta az ügyvezető igazgató.

A környezet és társadalomtudatosságot hangsúlyozó hónap következő hete a Zöld Iroda programmal folytatódik, melyet a közösségi kapcsolatok hete követ. Ennek részeként nyílt napot szervez a vállalat, amikor a családtagok látogathatnak el a Sörgyárba. A hónap utolsó hetében a felelős alkoholfogyasztás, illetve az alkoholgyártó felelőssége kerül a fókuszba, a vállalat munkatársainak szervezett workshopok formájában.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek