2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • MEGJELENT AZ AVASI HORIZONT HELYI KÖZÖSSÉG LEGÚJABB PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

MEGJELENT AZ AVASI HORIZONT HELYI KÖZÖSSÉG LEGÚJABB PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályázni lehet a Közösségi szinten irányított helyi fejlesztések – angol elnevezésén Community-led local development (CLLD) – megva-lósítására. Az Avasi Horizont Helyi Közösség a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogal-mazott „Zöldfelület fejlesztés, kertgondozás támogatása” című pályázati felhívás keretében 0,5 millió és 6 millió forint közötti, vissza nem térítendő támogatást biztosít a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A felhívásra Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságai, a Magyarország területén alapított és miskolci székhely-lyel/telephellyel rendelkező közalapítványok, jogi személyiségű civil szervezetek és nonprofit gazdasági társaságok nyújthatnak be pályázatot.
A cél, hogy a lakótelepi területeken zöldfelületi fejlesztések valósuljanak meg az Avasi Horizont Helyi Közösség által elkészített stratégia mentén. Ide érthető a helyi közösségek és a lakosság közreműködésével megvalósított parkosítás, virágosítás, közösségi kertek kialakítása, kertrendezés – a tevékenységek közösségépítő erejének kiaknázásával. Fontos, hogy a projektek helyszínéül a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában meghatározott akcióterületet jelöljék meg.
A zöldfelületek fejlesztését célzó, összességében 15,35 millió forint forrásalapot kínáló felhívás európai uniós támogatással, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek