2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megfelelő hangsúlyt kap a vízminőség politika

A Donau Chemie új termelőegységével támogatja a Budapesti Víz Világtalálkozó céljainak megvalósulását Magyar gyártású vegyianyagok hazai felhasználóknak és exportra
Az olyan kormányzati és nemzetközi kezdeményezések, mint a most lezárult Budapest Víz Világtalálkozó hozzájárulnak ahhoz, hogy a vízminőség-politika és az infrastruktúra alapvető fontossága megfelelő hangsúlyt kapjon a Duna-medencében és világszerte egyaránt, mondja Franz Geiger, a Donau Chemie AG vezérigazgatója, megemlékezvén a magyar kormány sikeréről e nagy jelentőségű rendezvény sikeres megszervezésében.

A Donau Chemie nagyra értékeli, hogy a Budapesti Víz Világtalálkozó politika-alkotási fórumként komoly eredményeket ért el a vízzel és a szennyvízkezeléssel kapcsolatos politikai célok konszenzuson alapuló kialakításában, és teljes mértékben támogatja a Világtalálkozó ENSZ Közgyűlés elé terjesztett javaslatait. A Világtalálkozón résztvevő kiemelkedő szakemberek és politikusok, valamint a négynapos intenzív tanácskozás egyaránt azt bizonyítják, hogy a vízellátás és a vízgazdálkodás döntő fontosságú szerephez jut a mai globális környezetben, mondja Franz Geiger.

A Donau Chemie magyarországi leányvállalata a Donauchem Kft. Kelet-Magyarországon gyártott vegyianyagokat szállít Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia piacaira, továbbá a magyar vízkezelő-szer felhasználók számára is. A Donau Chemie és a Donauchem e kivételes pozíciójukban egyedülálló ismeretekkel rendelkeznek ezen országok vízgazdálkodásával kapcsolatban, és tökéletesen tudatában vannak fontos szerepüknek és az ezzel járó felelősségüknek is.

A Donau Chemie és a Donauchem ezért valamennyi létesítményükben szigorú minőségbiztosítási normákat alkalmaznak, ami azt jelenti, hogy a gyártáshoz a legjobb minőségű nyersanyagokat használják, folyamatosan nyomon követik a termelést, és szigorúan ellenőrzik a termékminőséget annak érdekében, hogy a Magyarországon és más országokban gyártott vegyianyagaik megfeleljenek a legmagasabb nemzetközi szabványoknak, így például az Európai Unió vízről szóló 2015-ös keretirányelvének is.
   
A Donau Chemie minden vízminőségi kezdeményezést felkarol Magyarországon és a Duna-medencében egyaránt, így például vállalati szponzorként támogatja a tíz Dunamenti ország vízminőségének javítását célzó 3. Duna Vízminőségi Expedíciót. A Donau Chemie Új Széchenyi Terv keretében és uniós források támogatásával Kazincbarcikán felépített, új vízkezelési vegyianyag-gyára évi 75.000 tonna vas-kloridot és évi 30.000 tonna polialumínium-kloridot gyárt, amellyel Kelet-Magyarországot a vízkezelési vegyianyag-gyártás fontos központjává teszi. A termelés nyár végi beindulását követően az első szállítmányok már vevőre találtak magyar felhasználóknál, továbbá Ausztria, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia piacain.

Ahogyan a Budapesti Víz Világtalálkozón elfogadott nyilatkozat is fogalmaz, az embereknek ismerniük kell a vízfelhasználással és víztisztasággal kapcsolatos kérdéseket. Magyarország és a Duna-medence iránti elkötelezettsége jegyében a Donau Chemie AG magas minőségű vízkezelési vegyianyagokat gyárt Magyarországon magyar felhasználók számára, hogy ezzel is hozzájáruljon a felszíni és felszín alatti vizek tisztaságának és minőségének megőrzéséhez, valamint a megfelelő vízgazdálkodáshoz.– hangsúlyozza Franz Geiger.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek