2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Legyen ZÖLD a kosarad! kampánynap

A Föld Napját követő 6. napon tartott biopiacon óriás bioboci ballon várta a miskolciakat. Az ÉSZAK-MAGYARORSZÁG FLÓRÁJA FAUNÁJA ALAPÍTVÁNY önkéntesei a helyi gazdaság zöldítéséért az állandó pénteki biopiac szervezés mellett ez alkalommal bio, hulladékos és éghajlatvédelmi tanácsadással, hulladékból hasznost kiállítással, játékokkal, napelemes telefontöltéssel és újrahasznos játszóházzal várták az érdeklődőket.
Az alapítvány rövidesen záruló kampányának célja, hogy tovább zöldítse a helyi gazdaságot Miskolc vonzáskörzetében. A Zöld Kosár Közösség bővülését eredményező 9 kampánynap, 2 biogazdaság látogatás, 4 családi témadélután főként családokat célzott meg, így a többi családtagra is közvetett hatással volt. A program eredményeként az elért lakosok körében nő a vásárlói tudatosság, a fenntartható életmód és fogyasztás iránti igény. A Zöld Kosár Közösség tagjává válók pedig közvetlenül, termelői áron vásárolnak a biogazdáktól.

Szó esett az ökológiai gazdálkodás gyakorlatáról, a biotermékek minősítéséről, a helyi gazdáktól való vásárlás és a rövid ellátási láncok környezeti-gazdasági-társadalmi előnyeiről. Az eseményt bioélelmiszer kiállítás és kóstoló színesítette. A gyerekek megismerhették a klímaváltozás okait és következményeit is: összehasonlíthatták karbon-lábnyomukat, CO2 hátizsákot számolhattak, nemez terepasztalunk segítségével ismerhették meg a fenntartható életmódhoz kapcsolódó jó-rossz példákat. A Föld Napját most ünneplők személyesen is elbeszélgethettek a biotermelőkkel – mondta el Lenkey Péter az alapítvány szakmai vezetője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…