2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

KÖZÖSSÉGEK HETE

FELHÍVÁS

Az újjáéledő kert – kertészkedés, ültetés a Pele-lak kertjében

A Herman Ottó Múzeum munkatársai közös kertészkedésre hívják az iskolai közösségeket, baráti társaságokat, nyugdíjas klubokat 2019. május 11-én, délelőtt 10 órától a lillafüredi Emlékházba.

Segíts, hogy munkád által Herman Ottó hajdani nyaralójának idilli kertje újjáéledhessen!

A kert eredeti növényzetét tervezzük visszaállítani, az 1800-as évek kertjének hangulatát megidézve. Az egykori növényzet a korabeli fotók alapján többnyire árnyéktűrő, nedvességet kedvelő fajokból állt: páfrányok, árnyékliliomok, klematisz bokrok, gyűszűvirágok és a nem árnyék-tűrő lilaakác is szerepelt a palettán. Valójában minden faj, ami a lillafüredi függőkertben fellelhető, illeszkedne a korabeli kert képébe.  Tervezzük továbbá egy kis gyógynövény – és fűszerkert kialakítását is.

Szívesen fogadjuk a felsorolt növényeket felajánlásként, s várjuk a kertészkedni vágyókat, hogy személyes közreműködésük által is szépüljön a kert.

A felajánlott növényeket szükség esetén  (nagyobb mennyiség felajánlása esetén) elszállítjuk. A növényeket a lillafüredi Herman Ottó Emlékházban is gyűjtjük, nyitvatartási időben fogadjuk. A kertészkedésre jelentkezők szándékukat kérjük mindenképpen jelezzék a jelentkezes.hermuz@gmail.com címen. A kertészkedéshez szükséges, a jelentkezők által használni kívánt eszközökről a jelentkezőknek kell gondoskodnia. A jelentkezési határidő: május 10.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum