2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

KÖZÖSSÉGEK HETE

FELHÍVÁS

Az újjáéledő kert – kertészkedés, ültetés a Pele-lak kertjében

A Herman Ottó Múzeum munkatársai közös kertészkedésre hívják az iskolai közösségeket, baráti társaságokat, nyugdíjas klubokat 2019. május 11-én, délelőtt 10 órától a lillafüredi Emlékházba.

Segíts, hogy munkád által Herman Ottó hajdani nyaralójának idilli kertje újjáéledhessen!

A kert eredeti növényzetét tervezzük visszaállítani, az 1800-as évek kertjének hangulatát megidézve. Az egykori növényzet a korabeli fotók alapján többnyire árnyéktűrő, nedvességet kedvelő fajokból állt: páfrányok, árnyékliliomok, klematisz bokrok, gyűszűvirágok és a nem árnyék-tűrő lilaakác is szerepelt a palettán. Valójában minden faj, ami a lillafüredi függőkertben fellelhető, illeszkedne a korabeli kert képébe.  Tervezzük továbbá egy kis gyógynövény – és fűszerkert kialakítását is.

Szívesen fogadjuk a felsorolt növényeket felajánlásként, s várjuk a kertészkedni vágyókat, hogy személyes közreműködésük által is szépüljön a kert.

A felajánlott növényeket szükség esetén  (nagyobb mennyiség felajánlása esetén) elszállítjuk. A növényeket a lillafüredi Herman Ottó Emlékházban is gyűjtjük, nyitvatartási időben fogadjuk. A kertészkedésre jelentkezők szándékukat kérjük mindenképpen jelezzék a jelentkezes.hermuz@gmail.com címen. A kertészkedéshez szükséges, a jelentkezők által használni kívánt eszközökről a jelentkezőknek kell gondoskodnia. A jelentkezési határidő: május 10.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek