2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Környezetvédelmi „gyorstalpaló” az Avason

Környezetvédelmi „gyorstalpalót” szervez az Ökológiai Intézet Alapítvány az Avason élők számára.
Három alkalommal különböző témákról hallhatnak tájékoztatókat az érdeklődők és oszthatják meg tapasztalataikat, kérdéseiket, a szakemberekkel. 2015. április 21-én, kedden 9.00-12.00 között például a Greencity mozgalomról, Miskolc város helyi védett értékeiről, a zöldfelület és külterületek védelméről, a védett növényekről, talajvédelemről lesz szó az Avasi Közösségi Térben (Szent György u. 42.).

2015. április 28-án, kedden 9-12 óra között terepbejárásra kerül sor. Bekukkantanak a résztvevők a Szilvás utcai Settlement lakásba, ahol megismerkedhetnek a panelkertészet fogásaival. Ezt követően az Avasi pihenő parkba, majd az Avasi Arborétumba mennek, ahol a zöldfa gyűjteményt, közösségi és komposztkertet tekinthetik meg. Találkozó 9 órakor az Avasi Közösségi tér bejáratánál.

2015. május 6.-án szerdán 9.00-12.00 között a panel körülmények között is lehetséges zöld életmódról, háztartási praktikákról esik szó, (pl. vegyianyag-, energia-, víztakarékosság, közlekedés, hulladék). Az élelmiszer adalékoktól, a fogyasztóvédelmen át a balkonkertészetig, egyéni és közösségi lehetőségekről is szó esik.
A környezetvédelmi „gyorstalpalóra” elsősorban az avasi lakosokat, és civil szervezetek, lakásszövetkezetek, rendőrség, polgárőrség munkatársait várják a szervezők. Céljuk, hogy egyéni és közösségi szinten is hozzájáruljanak a helyiek életminőségének javításához, az ehhez szükséges ismeretek terjesztéséhez.

A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezés (név, elérhetőségek megjelölésével) szükséges:
Ökológiai Intézet Alapítvány, iroda@ecolinst.hu
46/382-095, 70/600-2852

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek