2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Klímafutás Miskolcon is

Levegőt! Ez a szlogenje annak 7 napon és 700 kilométeren át tartó futásnak, amelyet a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja szervez. A „Klímafutás az élő bolygóért” eseménnyel a magyar iskolások, sportolók, orvosok és egészségfejlesztéssel foglalkozó szakemberek azt üzenik a november 30-án kezdődő párizsi klímacsúcs résztvevőinek, hozzanak hathatós intézkedéseket a környezetszennyezés, a globális felmelegedés és a vízkészlet megőrzése terén. Tegyenek meg mindent, hogy a gyermekeink is sportolhassanak még szabad levegőn. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.
A NEFI felkért minden általános iskolást, hogy rajzolja le, szerinte milyen lesz a világ 20 év múlva, ha nem állítjuk meg a környezetszennyezést. Néhány rajzot szimbolikusan egy 7 napon át tartó 700 kilométeres futás során adnak át a NEFI-nek és a futóknak az érintett nagyobb települések vezetői vagy képviselői.
Az utolsó 200 km-t a NEFI munkatársai teljesítik váltóban, csütörtökön érkeznek Miskolcra, ahol Kriza Ákos polgármester fogadja a futókat, akikhez csatlakozik Kropkó Péter 51-szeres IRONMAN, Deák Bárdos Mihály, Európa-bajnok birkózó és több tucat iskolás.

Időpont: november 19. csütörtök, 15.00 óra
Helyszín: 3525 Miskolc, Városház tér 8

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek