2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Klíma – Mi jövőnk – Mi jövünk!

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és az Ökológiai Intézet Alapítvány látványos klímavédelmi akciót szervez a párizsi ENSZ klímacsúcs-zárása alkalmából Miskolcon, a Művészetek Háza előtt. Az akcióval felhívjuk a figyelmet, hogy a döntéshozók várhatóan megállapodnak Párizsban, de a valódi energia-átmenet, a gyakorlati klímavédelem főleg az állampolgárokon múlik és ehhez megfelelő intézkedési és támogatási keretet kell a kormányzatnak biztosítania.

Az akció fő látványeleme a 10 méteres KLÍMA – MI JÖVŐNK – MI JÖVÜNK  feliratot és fotó-üzeneteket kezükben tartó fiatalok lánca, a magyar állampolgárok szavát, üzenetét jelképezi a hazai illetékes döntéshozók felé. Látványos akció, kitűnő fénykép-, TV felvétel- és interjú készítési lehetőség!

A rendezvényre szeretettel várjuk a sajtó képviselőit. Részvételi szándékát kérjük, hogy előzetesen jelezze az fnzs@ecolinst.hu címen.

Az akció helye: Miskolc, Földes Ferenc Gimnázium udvara

Az akció időpontja: 2015. december 12. szombat, 12:15-12:45-ig

Az akció háttere:

A Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei a Föld Barátai nemzetközi zöld szervezet felhívására helyi akciókat szerveznek december 12-én a klímacsúcs zárása alkalmából. A miskolci akció a lakosság, közösségek gyakorlati klímavédelemben való példaértékű kezdeményezéseinek szerepét hangsúlyozza.

Az MTVSZ klímacsúcshoz kapcsolódó programja további részletei: www.mtvsz.hu/parizs_fele

Rendszeres hírek a klímacsúcsról civil szemmel: http://mtvsz.blog.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek