2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Klikkelj a fákért!

Klikkelj a fákért!

Klikkelj a fákért!Faültető kampányt indít a Bizottság a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében. Ajándékba kapja a palántát az első 5000 jelentkező az Európai Bizottság „Klikkelj a fákért!” faültető kampánya során. A facsemetékért 10 EU-tagállam – köztük Magyarország – fiataljai jelentkezhetnek az e célra létrehozott honlapon. A kampány célja, hogy tudatosítsa, a klímaváltozás megfékezéséért mindannyiunknak cselekednie kell. Az akció egyben 2009 decemberében sorra kerülő, koppenhágai ENSZ-klímakonferencia előkészítésének része.

A fák minden évben mintegy 9 milliárd tonna szén-dioxidot kötnek meg, ám az erdőirtások miatt ebből 2 milliárd tonna visszakerül a légkörbe. Több fa ültetésével nemcsak a Föld éghajlatának egyensúlyáért való elkötelezettségünket mutathatjuk ki, hanem saját környezetünket is zöldebbé tehetjük.

Az Európai Bizottság arra ösztönzi a fiatalokat, hogy vegyenek részt a „Kattints a fákért!” versenyben, s tegyenek a klímaváltozás ellen. Az első 5000 közreműködő számára egy 15-20 cm magas csíkos kecskerágó (Euonymus europeus) palántát biztosít a Bizottság, amelyet ültetési útmutatóval együtt szállít. A versenyben bármely más fa elültetésével is részt lehet venni, ehhez elég a kezdeményezés honlapján regisztrálni.

A honlapon megtalálhatók a verseny részletes feltételei, az ajándékfák igénylésével kapcsolatos információk, ültetési és gondozási útmutatók, illetve az érdeklődők itt bővebben olvashatnak az Európai Bizottság energia- és éghajlatváltozás-ügyi szakpolitikájáról is.

 
A honlap címe:

http://clickatree.europa.eu/hu/

 

A pályázati regisztráció határideje: 2009. november 15.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek