2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolci gatyarablók

Egy 12 és egy 14 éves fiú rabolt ki két velük hasonló korú fiút, egyikük rövidnadrágját is elvitték. Az elkövetőket 24 órán belül elfogták a miskolci rendőrök.

A Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére július 4-én a késő esti órákban érkezett bejelentés szerint kiraboltak két tizenéves fiatalt a Diósgyőri városrészben. A megadott személyleírások és a rendőrök jó hely- és személyismerete alapján az elkövetőket már másnap elfogták.

Egy 12 éves és egy 14 éves fiú július 4-én este kilenc óra után megállított két velük hasonló korú fiút, akiktől megkérdezték, hogy mennyi az idő. Miután megtudták pénzt is kértek, ekkor a felszólítás nyomatékosítása érdekében egyikük megmutatta a zsebében lévő kést. A halef megtette hatását, de a megszeppent fiúk nem tudták anyagilag kisegíteni a támadókat, ezért kénytelenek voltak mobiltelefonjaikat átadni. Ezt követően az egyik elkövetőnek megtetszett az egyik sértett rövidnadrágja, akit arra kényszeríttetek, hogy levegye azt. A megpróbáltatások azonban még mindig nem értek véget. A gyermekkorú és a fiatalkorú elkövetők ekkor azt találták ki, hogy a két megfélemlített fiú kérjen pénzt egy a közelükben lévő idősebb férfitól, hogy az esetlegesen így megszerzett forintokat átadhassák a támadóiknak. A fiúk ijedtükben eleget tettek a felszólításnak, de nem jártak sikerrel. Az akció idejére a sértett visszakapta a nadrágját, majd újra elvették tőle.

A kényszerhelyzetnek az vetett végett, hogy a támadóiktól egy óvatlan pillanatban a két fiúnak sikerült megszöknie, majd amikor hazaérkezetek a szülők értesítették a rendőrséget.

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást az ügyben. Az erőszakkal elvett mobiltelefonokat a rendőrség visszaszolgáltatta a jogos tulajdonosoknak.

Információs háttér:
A gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatóak, tettük azonban nem marad következmények nélkül. A rendőrség ilyen esetekben értesíti a
területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt, hogy vizsgálják felül a gyermek, gyermekek családi
körülményeit és szükség esetén tegyék meg a gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek