2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kiadvány az ÉSZAKERDŐ programjairól

Szinte az év minden hetére kínálnak programokat az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott erdei vasutak és erdészeti erdei iskolák. Társaságunk 51 programot valósít meg 2016-ban. A Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasút számos különvonatot indít, az erdei iskolákban pedig az évszakokhoz, az ünnepekhez és a különféle hazai és nemzetközi kezdeményezésekhez csatlakozva szerveznek változatos, érdekes programokat, táborokat a gyerekek számára. Idén először – hagyományteremtő szándékkal – egy programfüzetet is összeállítottunk, hogy ezzel is segítsük a természetjárókat, turistákat, vonatbarátokat a kikapcsolódásuk tervezésében. Ez a kiadvány letölthető az internetes és facebook-oldalunkról – mondta Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője.
Hozzátette, hogy a miskolci székhelyű társaság gazdálkodási területe többek között a Bükk-hegységben, az Aggteleki-karsztvidéken és Zempléni-hegységben található. Ezek idegenforgalmi szempontból kiemelt jelentőséggel bírnak és különösen a tavasztól őszig tartó turisztikai szezonban jelentős turistaforgalmat generálnak. A becslések szerint évente mintegy másfélmillió látogató keresi fel a társaság által kezelt erdőterületeket. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. egyébként csaknem 200 rekreációs létesítményt tart fenn, amelyek a turisták kikapcsolódását szolgálják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…