2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Kezedben a jövő” természet- és környezetismereti vetélkedő

Az E-misszió Egyesület a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretein belül „Kezedben a jövő!” címmel, természet- és környezetismereti vetélkedőt hirdet. A vetélkedőre Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye általános- és középiskoláinak 7-8-9-10. évfolyamos diákjai háromfős csapatokkal nevezhetnek.

A versenyen való részvétel ingyenes. A versenyfeladatok témája felöleli a természettudományos ismeretanyag számos területét. A vetélkedő három postai fordulóból és a döntőből áll. A döntőnek az egyesület Csiperke Erdei Iskolája ad otthont. Természetesen a jutalmazás sem marad el, a helyezett csapatokra szakkönyvek, folyóirat előfizetések, kerékpáros felszerelések és egyéb értékes nyeremények várnak. Jelentkezési határidő: 2014. január 17. A jelentkezési lap, valamint a verseny menetének részletes leírása megtalálható a www.csiperkeerdeiiskola.hu oldalon.


„KEZEDBEN A JÖVŐ!” TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETISMERETI VETÉLKEDŐ

2013/2014

A VERSENY MEGHIRDETŐJE
E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület. A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.

A VERSENY CÉLJA

A versenyfeladatok témája felöleli a természettudományos ismeretanyag számos területét, illetve más tudományterületekkel való kapcsolatát.
Célunk, hogy a verseny során a résztvevők megismerjék hazánk élővilágát, a természetben zajló összefüggéseket, a természet- és környezetvédelem főbb kérdéseit. További célunk, hogy a résztvevő diákok megismerjék a lakóhelyük és annak környezetében működő civil szervezetek, valamint helyi termelők munkáját és népszerűsítsék azokat iskolájukban, településükön.

A JELENTKEZÉS ÉS A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI
A vetélkedőre Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye általános- és középiskoláinak 7-8-9-10. évfolyamos diákjai jelentkezhetnek. A versenyen 3 fős csapatok nevezhetnek, akik munkáját csapatonként egy tanár segítheti. Minden iskola tetszőleges számú csapattal indulhat. A csapatot felkészítő pedagógus bármilyen szakos tanár lehet. Egy pedagógus több csapatot is nevezhet. A versenyben való induláshoz szükséges a csapat és csapattagok regisztrálása a jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus levélben való megküldésével.

A VERSENY KATEGÓRIÁI KORCSOPORTOK SZERINT
A verseny minden résztvevője egy kategóriában indul. I. kategóriába tartoznak a 7-10. évfolyam tanulói, illetve az ennek megfelelő évfolyamon tanuló diákok.

A VERSENY TÉMÁJA, ISMERETANYAGA
Az első három forduló feladatainak anyaga felöleli a természettudományos ismeretanyag számos területét (biológia, fizika, kémia, egészségtan, ökológia stb.), illetve más tudományterületekkel (irodalom, történelem, művészet stb.) való kapcsolatát. Az elméleti tudás mellett szükséges egyéni és csoportos gyakorlati feladatok teljesítése is. A vetélkedő során lesznek olyan kérdések, amelyek megválaszolásához nem található meg minden információ a megadott irodalomjegyzékben. Ilyenkor a könyvtárban, interneten vagy a tanulók környezetében való kutatás, megfigyelés során található meg a helyes válasz. A döntőbe jutott résztvevőknek elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával, személyesen kell számot adniuk a természetismereti, környezetvédelmi tudásukról és a csapaton belüli együttműködés készségéről. A felkészüléshez segítséget nyújtanak a www.csiperkeerdeiiskola.hu weboldalon megjelölt irodalmak.

A NEVEZÉS MÓDJA, HATÁRIDEJE
Nevezni az verseny honlapján (csiperkeerdeiiskola.hu) lehet, a regisztrációs lap kitöltésével és elektronikus levélben való visszaküldésével a kezedbenajovo@e-misszio.hu címre. Regisztrálni levélben is lehet az E-misszió Egyesület levelezési címére megküldött regisztrációs lapon.
Cím: E-misszió Egyesület, 4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.
Borítékra ráírva „Kezedben a jövő”
Nevezési határidő: 2013. január 17.

A VERSENYEN VALÓ RÉSZVÉTEL KIZÁRÓ OKAI
A jelentkezési feltételeknek nem megfelelő nevezés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek