2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

JOINTISZA Projekt

Látványos Tiszafa-ültetéssel fejeződött be május 30-án az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF)vezetésével megvalósuló JOINTISZA Projekt szerkesztői tevékenysége Szolnokon. Az öt tiszai ország képviseletében egy-egy személy ragadott lapátot szimbolizálva az érintett nemzetek együttműködését a Tisza-folyó vízminőségi és vízmennyiségi kérdéseinek, problémáinak rendezése érdekében.

A Jász-Nagykun-Szolnok-Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nevében Piroska Miklós elnök tisztelte meg jelenlétével
a rendezvényt.
Az OVF képviseletében Horváth Balázs projekt menedzser kezdte a faültetést, melyhez román, ukrán,szlovák és szerb vízügyi szakemberek csatlakoztak.
A szolnoki belváros Rózsaparkjában elültetett, a projekt megvalósításában aktívan részt vevő Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója, Lovas Attila beszédében kiemelte a JOINTISZA Projekthez
hasonló nemzetközi projektek fontosságát, jelentőségüket az akár napi szinten felmerülő vízgazdálkodási kérdések rendezésében.
A projekt legfontosabb eredménye az Integrált Tisza-vízgyűjtő Vízgazdálkodási Terv elkészítése, melynek hivatalosan bemutatására szeptember 26-án kerül sor Budapesten.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek