2022. 05. 17. kedd

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 454 HUF

JOINTISZA Projekt

Látványos Tiszafa-ültetéssel fejeződött be május 30-án az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF)vezetésével megvalósuló JOINTISZA Projekt szerkesztői tevékenysége Szolnokon. Az öt tiszai ország képviseletében egy-egy személy ragadott lapátot szimbolizálva az érintett nemzetek együttműködését a Tisza-folyó vízminőségi és vízmennyiségi kérdéseinek, problémáinak rendezése érdekében.

A Jász-Nagykun-Szolnok-Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nevében Piroska Miklós elnök tisztelte meg jelenlétével
a rendezvényt.
Az OVF képviseletében Horváth Balázs projekt menedzser kezdte a faültetést, melyhez román, ukrán,szlovák és szerb vízügyi szakemberek csatlakoztak.
A szolnoki belváros Rózsaparkjában elültetett, a projekt megvalósításában aktívan részt vevő Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója, Lovas Attila beszédében kiemelte a JOINTISZA Projekthez
hasonló nemzetközi projektek fontosságát, jelentőségüket az akár napi szinten felmerülő vízgazdálkodási kérdések rendezésében.
A projekt legfontosabb eredménye az Integrált Tisza-vízgyűjtő Vízgazdálkodási Terv elkészítése, melynek hivatalosan bemutatására szeptember 26-án kerül sor Budapesten.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum