2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Ismerjük meg a hajópadlót!

A hajópadló népszerűsége sokat változott az évek alatt. Volt, hogy ez a kifejezés szitokszónak számított az építészetben, mára viszont újra divatba jött ez a fajta megoldás. Ebben közrejátszott az, hogy manapság megint kiváló minőségű, nagyon tartós és szép megjelenésű padlókat lehet kapni. Ezek segítségével pedg egészen gyönyörű környezetet alakíthatunk ki.

Miért ajánljuk a hajópadlót?

A modern hajópadlók általában a laminált parketták vetélytársaként szerepelnek. A laminált parkettát a lakásfelújítók több okból is szeretik:

  • kedvező árú

  • házilag is szerelhető,

  • kevésbé reagál a nedvességre és az időjárás viszontagságaira.

A hajópadlót a laminált padlóhoz hasonló módon kell lerakni. A folyamat csak azért bonyolultabb egy kicsit, mert ebben az esetben száz százalékig természetes anyagról van szó, emiatt némi egyenetlenség előfordulhat. Cserébe viszont ez a megoldás is csak egy kicsivel több odafigyelést igényel.

A hajópadló legnagyobb előnye a laminált parkettával szemben, hogy ez a megoldás felújítható. Ha megkopott a felülete, bármikor felcsiszolhatjuk, újralakkozhatjuk a padlót anélkül, hogy fel kellene szedni az egész burkolást. Ha hosszú időre tervezünk, ez az egyik legjobb megoldás – hiszen árban alig előzi meg a középkategóriás laminált padlókat, élettartama viszont azok sokszorosa lehet.

A hajópadló jóval vastagabb rugalmas réteget ad, mint a parketta, ennek köszönhetően az ilyen burkolat óvja a sarkat és a gerincet, kényelmes járást biztosít.

Miből készülhet a hajópadló?

A mai hajópadlók legtöbbször valamilyen fenyőfából készülnek. Ez a fafajta elég jól ellenáll a nedvesedésnek és a penészesedésnek, kedvező ára és nagyon szép faképe van. Itthon leggyakrabban borovi fenyő és luc padlóléceket találunk. A luc padlóval szemben sokan előítéletesek, de a megfelelő technológiával készült padló akár kültéren is tartós marad.

A hajópadlók egy speciális fajtája a faházelem. Ez nagyon hasonló a padlóhoz, azzal a különbséggel, hogy ha egymás mellé helyezzük őket – vagyis csatlakoztatjuk a szomszédos lécek nútját és féderét – akkor nem egyenes, hanem hullámos felületet kapunk. Ez stabilitást kölcsönöz a szerkezetnek, ezért burkolásra is alkalmassá teszi az anyagot.

Ma már rendelhetünk hajópadlót akár házhozszállítással is. A Tetőfutár.hu online áruházából minden szükséges anyagot beszerezhetünk, így arra sincsen szükség, hogy egy nagyobb építkezésnél, felújításnál az összes anyagot a helyszínen tartsuk.

A hajópadlóval könnyen boldogulhatunk, gyorsan és kényelmesen dolgozhatunk. Akkor is megéri kísérletezni vele, ha egyébként nincsen tapasztalatunk az ilyen jellegű munkával. A siker egy kis odafigyeléssel szinte garantált./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek