2022. 07. 3. vasárnap

Kornél, Soma
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF

Hulladék eltávolítás, ezúttal a Hernádon

A Hernád folyón Berzék térségében egy folyómederbe dőlt, nagyméretű fa okoz lefolyási akadályt a Tisza irányába. A mintegy ~10 m3 felgyülemlett kommunális hulladék jelentős mennyiségű növényi uszadékkal keveredett, de döntő többségében PET eredetű. Figyelembe véve a folyó adottságait az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el az adott szakaszon és a mai napon gondoskodik a mederben képződött lefolyási akadály és hulladék eltávolításáról, szelektív válogatásáról és kezeléséről.

Az elmúlt időszakban hazai folyóinkon egyre gyakoribb a külföldi és hazai eredetű kommunális hulladékszennyezés. A vízügyi szolgálat a kezelésébe tartozó vízfolyások és folyók medrét rendszeresen ellenőrzi és mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosság nem megfelelő hulladékkezelési szokásainak következményeként a folyók medrébe, azok parti sávjában fennakadt, az ártereken lerakott hulladékot eltávolítsa.

A vízügyi ágazat nagy hangsúlyt fektet a Tisza és mellékfolyói hulladékmentesítésére, hiszen folyóink, vízfolyásaink megtisztítása és környezetünk megóvása, társadalmunk turisztikai és gazdasági érdeke,. A fenti célokat szolgálja a Felső-Tiszán kiépített kármentesítő létesítmények és eszközök üzembe helyezése, illetve a Bodrog folyón tervezett vízminőségi kárelhárítási helyek folyamatban lévő fejlesztése is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum