2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Gyermeknapra gyűrűsfarkú maki ikrek

Gyűrűsfarkú makik az elmúlt években azért érkeztek Miskolcra, mert nagyon aranyosak és a közönségünk szereti őket, de azért is, hogy szaporulatuknak örülhessünk. Már a tavalyi évben világra jöttek állatkertünk első makikölykei, idén pedig ikrekkel gyarapodott a család.

A Budapesti Állatkertből érkezett nőstény makink már tavaly bizonyította, hogy gondosan tudja nevelni iker kölykeit. A két kölyök azóta már csaknem teljesen felnőtt, így érkezhetett az új generáció. Egy hónappal ezelőtt két újabb kölyköt hozott világra Gizi nevet viselő állatunk. A kölykök a makik természetes egyedfejlődésének megfelelően életük első heteiben még anyjuk hasoldalán kapaszkodtak, így nem volt könnyű megpillantani őket. Mostanra azonban már felkapaszkodtak anyjuk hátára, és onnan tekintgetnek a nagyvilágra. Sőt, időnként már le is másznak anyjukról, hogy megtapasztalják, milyen is az, amikor saját lábukon járnak. Egyelőre még anyatejjel táplálkoznak, de éppen most, egyhónapos korukban kezdenek ismerkedni a felnőtt makik gyümölcsökből és zöldségfélékből álló étrendjével.

A Madagaszkár című rajzfilmből is ismert gyűrűsfarkú makik (Lemur catta) vagy más néven katták népszerűsége Julien király személyének köszönhetően az egekbe szökött. Kevesen tudják azonban, hogy eredeti élőhelyükön, Madagaszkár száraz erdeiben honos állományuk mára veszélyeztetett. Leginkább az élőhelyükként szolgáló erdők kiirtása fenyegeti fennmaradásukat.


Gyermeknapra is Állatkert

Azok, akik 2016. május 29-én, vasárnap felkeresik a Miskolci Állatkertet, a makikölykökön kívül gyermeknapi programokkal is várjuk. A félóránkénti látványetetések, állatsimogatók és állatbemutatók mellett egész nap kézműves foglalkozások, délután pedig arcfestő bohóc várja a gyerekeket. Nem feledkeztünk meg „állatgyerekeinkről” sem, hiszen az idei tavaszon ismét több állatfaj is utódokkal örvendeztetett meg minket. Szépen gyarapodnak a tevecsikók, még nem vetették le csíkos kölyökkori ruházatukat a vadmalacok, a David-szarvas testvérek pedig már az anyatej fogyasztása mellett lombot legelnek. Az észak-amerikai kúszósül család legifjabb tagja húsvétkor jött világra, az elmúlt hetekben pedig már rendszeresen megmutatta magát az érdeklődőknek. És teszi ezt akár azoknak is, akik vasárnap kilátogatnak a Miskolci Állatkertbe.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum