2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Föld napja – 2015 – Parkstaféta Diósgyőrben

A Zöld Kapcsolat Egyesület a Föld Napja alkalmából (2015. április 22-én) Parkstaféta játékra hívja a diósgyőri iskolákat, diákokat. A Parkstaféta három önálló helyszínen zajlik.

Az 5 fős, kiliáni és bulgárföldi általános iskolák felső tagozatosaiból benevezett csapatok a Peja Győző emlékparkkal, a diósgyőri városrészben működő iskolák csapatai pedig a Baráthegyi Közösségi parkkal ismerkednek meg. A középiskolások (Diósgyőri Gimnázium, Fazola Henrik Sz. I.) váltó futással egybekötött vetélkedőn vehetnek részt.

A feladatok során a parkban található fafajokkal és Diósgyőri helyi védett értékeivel ismerkedhetnek meg a játékosok. Az általános iskolások jutalma Föld napi póló, míg a középiskolásoké a népszerű kiszabadulós játék belépői, és környezetvédelmi kiadványok lesznek.

A Föld Napja alkalmából, a staféta zárásaként a résztvevők közösen egy-egy fát ültetnek el mindhárom helyszínen.

Felső tagozatosok (5 fős csapatok, max. 3 csapat iskolánként)

1. Peja Győző Emlékpark: Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kaffka Margit Általános és Művészeti Tagiskolája, Bulgárföldi Általános és Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

2. Baráthegyi Közösségi Park:Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola,Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola

3. Bulgárföld: Diósgyőri Gimnázium és Fazola Henrik Szakképző Iskola
(A staféta útvonala: Bulgárföldi védett nyárfa-Peja Győző emlékpark-Baráthegyi Közösségi Park-Bulgárföld)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek