2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Faültetés civil összefogással Szikszón

Faültetés civil összefogással Szikszón

Faültetés civil összefogással SzikszónCivil összefogással fákat ültettek Sziszón november 12-én a Bethánia Kertben. A Szikszó Városért Alapítvány szervezésében több mint ötven szikszói önkéntes segítségével kerültek a növények a földbe szombat délelőtt.

 

Gulyásné dr Kereki Rita az alapítvány képviseletében arról beszél: a 2008-ban alakult szervezetük egyik fő célja a Bethánia Kert megújítása, amely évtizedekig a város közösségi helyének számított, jelenleg azonban az állapota nem teszi lehetővé erre a funkcióra. A növények- fák, bokrok – ültetésén túl pihenő padok, hulladéktárolók kihelyezését, színpad építését, a közvilágítás megoldását is célul tűzték. A megvalósításhoz szükséges forrást pályázatok útján és szponzorok segítségével kívánják megszerezni.

Gulyásné dr Kereki Rita beszámolt arról, hogy sikerrel jártak a MOL Zöld övezet programján, ahol 900 ezer forintot sikerült elnyerni fa és cserje ültetésre. De remélik, nyertesek lesznek azon az Abaúj Leader pályázaton is, amit nem régiben adtak be, amely szintén a közösségi tér további fejlesztését szolgálja. Több helyi vállalkozótól és más településen működő vállalkozótól is kaptak és kapnak segítséget. . A szombati ültetésen pl. a földkábeleket a Fux  Zrt bocsátotta a rendelkezésükre, de ígérvényük van a Hell Energy Magyarország Kft-től arra, hogy támogatják az alapítványt a pihenőpadok beszerzésében.

Gulyásné dr Kereki Rita azt is megfogalmazta: a szombat délelőtti program nemcsak az értékteremtést szolgálta, hanem kiváló alkalom volt arra, hogy a helyiek közelebb kerüljenek egymáshoz. Az alapítvány az önkéntesek munkáját ebéddel köszönte meg. A  Bethánia Park ünnepélyes átadását egyébként jövő májusra tervezik, bíznak benne, hogy a majálist már itt ünnepelheti a város.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek