2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • ÉSZAKERDŐ Zrt. – rangos elismerések az Erdők Világnapja alkalmából

ÉSZAKERDŐ Zrt. – rangos elismerések az Erdők Világnapja alkalmából

Március 21. több mint négy évtizede az Erdők Világnapja. 1971-ben döntött úgy az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO, hogy ezzel a nappal hívja fel a figyelmet az erdők fontosságára. Március 22-én pedig a Víz Világnapja van. Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter az Erdők és Víz Világnapja alkalmából adott át kitüntetéseket pénteken, Budapesten.
Ebből az alkalomból Vasas Ernő, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Répáshutai Erdészeti Igazgatóságának vezetője Pro Silva Hungariae Díjat vehetett át. Az indoklás szerint két évtizeden át végzett szakmai munkája, különösen a térség lucfenyő állományának szerkezetátalakítása, és az őshonos lombos erdők felújítása érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként kapta meg a díjat.

Az Életfa Emlékplakett Bronz Fokozata kitüntetést érdemelte ki Kadlecsek János, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Vadászati és Idegenforgalmi Osztálya nyugalmazott osztályvezetője. Az erdő vadászati és idegenforgalmi célú hasznosítása területén hosszú időn át végzett munkáját, és a vadászkamarában kifejtett tevékenységét ismerték el a kitüntetéssel.

Ugyanezt az elismerést, az Életfa Emlékplakett Bronz Fokozata kitüntetést kapta meg Kelemen Zoltán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott termelési főmérnöke, az erdőművelés és fafeldolgozás területén hosszú időn át végzett munkájáért.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…