2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Értékteremtő vandalizmus a közösségi közlekedés népszerűsítésére?!

Értékteremtő vandalizmus a közösségi közlekedés népszerűsítésére?!

A miskolci Mobilitási Hét szervezése közben merült fel az ötlet néhány civil szervezet (Zöld Kapcsolat Egyesület, Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub, Factory Sportaréna), és lelkes önkénteseik között, hogy legális graffiti alkotásokkal népszerűsítsék a közösségi közlekedést. Az ötletet tettek követték, így elindultak az egyeztetések és a bonyolult engedélyezési eljárások. Három napi éjszakai festés eredményeként elkészült a Tiszai pályaudvar első vágányán a betonaljak színesre festése, valamint felkerült a reklámfelületre „4SI (négyesi) mester” alkotása. A műremek a graffitizés problémájára hívja fel a figyelmet történetével. A 6 db OSB lapon megelevenedik a vonatra várakozók tömege, a vonat útja, éjszakai lefújása, majd a MÁV dolgozók szorgos munkája, a vonat lemosása kapcsán.

Az MVK Zrt. hozzájárulásával a 2-es villamos vasgyári végállomásának megállójában szintén elkészült egy alkotás, ami a Zöld Nyíl programot népszerűsíti.

A kezdeményezéssel a szervezők a közösségi közlekedés népszerűsítésén túl, legális kereteket szeretnének teremteni azon fiatalok számára, akik munkái vitathatatlanul esztétikai és művészeti értéket képviselnek, alkotásaik megtörik az esetenként kietlen, és lerobbant városrész monotóniáját.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek