2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

ENERGIAGAZDÁLKODÁSI ROADSHOW A KOLORCITY KAZINCBARCIKÁN

A környezettudatosságot népszerűsítő Tudomány mindenkinek programsorozat ötödik roadshow bemutatójára került sor a KolorCity Kazincbarcika fesztiválon augusztus 23-24-én.
Az észak-borsodi Kolorcity rendezvény idén tovább zöldült az összművészeti események sorába ékelődött környezetvédelmi programokkal, melynek hangsúlyos részét képezte a megújuló energiákat és a fenntartható életvitelt népszerűsítő Tudomány mindenkinek programsorozat.
Az érdeklődök kiszámolhatták ökológiai lábnyomukat és személyre szabott tanácsot kaphattak saját háztartásuk energiafogyasztásának mérséklését illetően, valamint megismerkedhettek olyan víz- és áramfogyasztást csökkentő eszközökkel, mint a stand-bye killer, a radiátor fólia vagy a perlátor. Az energia- és hulladékgazdálkodásra fókuszáló tanösvényre látogatók számos hasznos trükköt megtanulhattak a nap-, víz-, szélenergia, valamint a biomassza hasznosítására. Az egytől egyik saját kezűleg, hulladékanyagokból elkészíthető eszközök között akadt napenergiával működő napaszaló és napgrill, biomasszát használó rakétatűzhely és kályha, továbbá víztakarékos gyökérzónás locsolórendszer. A környezettudatosságot élményszerűen népszerűsítő programsorozat természetesen a fiatalabb korosztály számára is tartogatott szórakozási lehetőségeket. A gyerekek egész nap élvezték az ökojátszótér interaktív játékait és véget nem érő lelkesedéssel gyártották a majdani címzettek kertjeit és balkonládáit virágba borító kikelő képeslapokat.

Aki most lemaradt az izgalmas programokról, ne szalassza el a Tudomány mindenkinek programsorozat roadshowjának hatodik, egyben utolsó alkalmát Nyíregyházán, szeptember 13-án, ahol a Szelektív Szombat rendezvény keretében várnak a szervezők minden kedves érdeklődőt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek