2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Emléket állítottak régi vadászoknak

Emléket állítottak régi vadászoknak

Emléket állítottak régi vadászoknakElhunyt vadászoknak állítottak emléket a bükki Nyilászi vadászház udvarán a Borsodi Bányász vadásztársaság tagjai, amelyet augusztus 21-én avattak fel ünnepi közgyűlés keretében.  Dr.Székely László elnök emlékezett a régiekről, s felolvasta annak a 35 vadásznak a nevét, akinek emlékét a márványtábla, s a vadásztársak emlékezete majd örökké megőrzi.

Az elnök külön megköszönte Fellegi György vadásztársuknak és csapatának azt, hogy ilyen különlegesen szépen kialakították az emlékhelyet. A vadásztársaság tagjai a megható ünnep, és a vadászhimnusz eléneklése után beszámolót is meghallgathattak az elmúlt év gazdálkodásáról, az idei év hektikus időjárással terhelt első félévéről,valamint új tagokat is vettek fel soraik közé. Mint mondták a fiatalításra mindig szükség van, hiszen a vadászok hétköznapi feladatai közé olyan tevékenység is tartozik, – mint a lesépítés, kármentés – amely bizony jó erőnlétet kíván. Így Burkovics György, Lükő Péter, és Varga Zsolt erősíti ezek után a Borsodi Bányász VT. tagjainak sorát. A vadászünnep persze nincs vadétel nélkül, így amíg az asztalnál komoly kérdéseket vitattak meg a vadászok, addig az üstben isteni vaddisznó pörkölt rotyogott, amelyet időnként borral is meglocsolgattak.

Kép és szöveg:OBE

 


 

Emléket állítottak régi vadászoknak Emléket állítottak régi vadászoknak Emléket állítottak régi vadászoknak Emléket állítottak régi vadászoknak Emléket állítottak régi vadászoknak Emléket állítottak régi vadászoknak Emléket állítottak régi vadászoknak Emléket állítottak régi vadászoknak


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek