2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Előzetesben a drogdíler

A gyanú szerint kábítószert, új pszichoaktív anyagot, valamint élelmet is adott társainak cserébe a drogok elrejtéséért és értékesítéséért Sajószentpéteren az a terjesztő, akit a rendőrök a közelmúltban azonosítottak és elfogtak.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő osztályának nyomozói 2014. április 12-én 8 óra 30 perckor a Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak sgítségével egy kábítószer-terjesztőre csaptak le annak sajószentpéteri lakásán. Az akció eredményeként a rendőrök elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették a helyi 37 éves K. Bélát, aki megalapozottan gyanúsítható kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésével.

A bűnügyi őrizetbe vett terheltnek a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra a bíróság 2014. április 14-én elrendelt. 

Az eljárás adatai szerint az ügy első számú gyanúsítottja kábítószert, új pszichoaktív anyagot, valamint élelmet is adott cserébe az időközben szintén gyanúsítottá vált két társának, a 29 éves helyi V. Dezsőnek és a 31 éves V. Istvánnak a drogok elrejtéséért és értékesítéséért.

A bizományba átadott drogok értékesítését végző két „alvállalkozót” volt úgy, hogy kenyérrel, hússal, vagy tojással, illetve tésztával „fizette ki” a kisebb helyi droghálózatot működtető díler.

A nyomozás adatai szerint a terjesztők jellemzőként helyi és környékbeli fiataloknak kábítószernek minősülő speedet, valamint az úgynevezett új pszichoaktív anyagnak számító „biofüvet”, valamint „pentakristályt” értékesítettek anyagi haszonszerzés céljából.

Az ügy elsőszámú gyanúsítottjára környezete mint agresszív, befolyásos emberre tekint, aki a hatóság adatai szerint csak minimális legális jövedelemforrással rendelkezik, azonban környezetéhez képest kiemelkedő életszínvonalon tartotta fenn magát a kábítószer-kereskedelemből.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek