2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Együtt a Föld jövőjéért, 2021-ben is

2020 más volt, mint bármilyen korábbi év. Sok mindent megtapasztaltunk, megtanultunk, és közös erőfeszítésből, cselekedetből sem volt hiány. Nagyon hálásak vagyunk, hogy velünk voltál ebben a kihívásokkal teli időszakban. Most szeretnénk kicsit visszatekinteni arra, hogy mi mindent értünk el együtt 2020-ban, hogy együtt, feltöltődve vágjunk bele 2021-be!

2020-ban a Greenpeace-szel világszerte azon dolgoztunk, hogy ne lehessen lesöpörni az asztalról a legfontosabb környezetvédelmi ügyeket. Emlékeztettük döntéshozóinkat, hogy a halogatások és a tétlenségek kora lejárt, cselekedniük kell egy élhetőbb világért. Hisz a  koronavírus válsága rámutatott: a minket körülvevő természet pusztítása és az emberek jóllétének, egészségének elhanyagolása súlyos következményekkel jár az egész emberiségre nézve.

A klímaváltozás ügyére sok évig azt mondták: „nem prioritás”. De ennek vége. Sokunk éveken át tartó erőfeszítésének hála mára címlapsztori lett a klímavédelem fontossága. Végre elkezdte belátni az emberiség, hogy veszélyben van a jövőnk. Tudatosabbak lettünk. És egyre hangosabban és felkészültebben követeljük a változást egy jobb, biztonságosabb világért, amelyben harmóniában élhetünk a természettel.

És mit tettünk ezért Magyarországon? 2020-ban Kiálltunk a járvány utáni zöld újraindításért. Több mint 200 ezren elértük, hogy a kormány 2021. nyarától korlátozza az egyszer használatos műanyagok zacskók forgalmazását. Petíciót indítottunk a kötelező betétdíjért. Az egészségünkre és a klímára káros szennyező közlekedés átalakítását követeltük. Ősszel számos színésszel, kutatóval és aktivistáinkkal hideg esőben álltunk 65 órán át a Karmelita kolostor előtt, hogy valódi klímavédelmet követeljünk a kormánytól Magyarországnak.

Greenpeace-ként évtizedes múlttal a hátunk mögött reagálunk, cselekszünk, ahogy az országunkat, és a világot érintő események megkövetelik. Idén is új utakat találunk majd arra, hogy a politikai és az üzleti világ döntéshozói ne téveszthessék szem elől: az egészségesebb, biztonságosabb jövő a legfontosabb. De egy valamin biztos nem változtatunk: továbbra is politikailag és anyagilag függetlenek maradunk. Függetlengségünk záloga, hogy nem fogadunk el támogatást kormányoktól, politikai pártoktól, vállalatoktól. Kizárólag magánszemélyek és magánszemélyek által alapított alapítványok adományaiból működünk.

Épp ezért bármilyen ambíciózusak is a céljaink, támogatók nélkül bele sem kezdhetünk a megvalósításukba. Hűséges támogatóink azok, akik miatt Földünk védelme nem tűnik lehetetlen küldetésnek. Legyél Te is a Greenpeace havi rendszeres támogatója! Akár már egy kis összegű rendszeres havi támogatással is nagyban segíted azt, hogy a munkánk tervezhetőbb, és így hatékonyabb legyen. Vágjunk bele a jövőbe kéz a kézben!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek