2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Apró hősök az erdei vasúton

November 17-én a Koraszülöttek Világnapját ünneplik. Miskolcon rendhagyó módon, külső helyszínen rendeztek programot szombaton ebből az alkalomból. A Segíts Élni Alapítvány és az ÉSZAKERDŐ Zrt. közös szervezésében robogott a Koraszülött Expressz az apró hősökkel.

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút öt kocsiból álló szerelvényén csaknem kétszázan utaztak.  A volt kis betegek, szüleik és az ellátó személyzet találkozójának helyszíne Lillafüred volt. Az Ökoturisztikai Központban nagyon sok program várta a kicsiket, volt például arcfestés, közös horgolás és kisvasúti papírmakett készítés. A résztvevőket egy zenekar is szórakoztatta és meglepésként megérkezett a Jégvarázs mese két szereplője, Elza és Anna. A szervezők tűzijátékos tortával, vendégváró falatokkal és forró teával is készültek.

Ez a nap arról szól, hogy egy pillanatra megálljunk a rohanó világban, és azokra a hétköznapi hősökre gondoljunk, akik a vártnál korábban születtek meg. Gondoljunk azokra az anyukákra és apukákra, az őket segítő orvosokra, nővérekre, akik velük együtt küzdöttek a nehéz napokban, hogy belőlük is egészséges felnőtt váljon – fogalmazott Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője, a program egyik szervezője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…