2021. 07. 30. péntek

Judit, Xénia
1 EUR 358 HUF
1 GBP 421 HUF

Apró hősök az erdei vasúton

November 17-én a Koraszülöttek Világnapját ünneplik. Miskolcon rendhagyó módon, külső helyszínen rendeztek programot szombaton ebből az alkalomból. A Segíts Élni Alapítvány és az ÉSZAKERDŐ Zrt. közös szervezésében robogott a Koraszülött Expressz az apró hősökkel.

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút öt kocsiból álló szerelvényén csaknem kétszázan utaztak.  A volt kis betegek, szüleik és az ellátó személyzet találkozójának helyszíne Lillafüred volt. Az Ökoturisztikai Központban nagyon sok program várta a kicsiket, volt például arcfestés, közös horgolás és kisvasúti papírmakett készítés. A résztvevőket egy zenekar is szórakoztatta és meglepésként megérkezett a Jégvarázs mese két szereplője, Elza és Anna. A szervezők tűzijátékos tortával, vendégváró falatokkal és forró teával is készültek.

Ez a nap arról szól, hogy egy pillanatra megálljunk a rohanó világban, és azokra a hétköznapi hősökre gondoljunk, akik a vártnál korábban születtek meg. Gondoljunk azokra az anyukákra és apukákra, az őket segítő orvosokra, nővérekre, akik velük együtt küzdöttek a nehéz napokban, hogy belőlük is egészséges felnőtt váljon – fogalmazott Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője, a program egyik szervezője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Libamájkrém leves hozzávalók: 15 dkg libamáj, tejszín, 2 cikk fokhagyma, étkezési keményítő, pattogatott kukorica, őrölt fehér bors…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum