2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Állatkertek Éjszakája augusztus 29.-én, pénteken

Országszerte tizenhárom bemutatóhelyen várják a látogatókat

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenhárom magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 29-én, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állat-bemutatóhelyek részvételével, sőt, idén először a budapesti Füvészkert is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben évben rendezték meg először. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben már tizenkét intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez. A két éve megkezdett hagyomány természetesen idén is folytatódik, ám ebben az évben már tizenhárom bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklődőknek az Állatkertek Éjszakája keretében. A programot szervező intézmények fontosnak tartják, hogy az ország minél több pontján részt vehessenek az emberek ezen a különleges eseményen, még több lehetőséget teremtve a nagyközönség és a természet találkozására. Így nagy öröm, hogy szinte minden jelentős hazai állatkert és vadaspark részt vesz a programban, mi több, Budapesten a Füvészkert is részese lesz az Állatkertek Éjszakájának.

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 29-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenhárom bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők

Budakeszin:        – a Budakeszi Vadaspark;
Budapesten:        – az ELTE Botanikus Kertje (Füvészkert),
– a Fővárosi Állat- és Növénykert,
– a Tropicarium (Campona);
Debrecenben:        – a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;
Győrött:        – a Xantus János Állatkert;
Jászberényben:        – a Jászberényi Állat- és Növénykert;
Kecskeméten:        – a Kecskeméti Vadaskert;
Miskolcon:        – a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;
Pécsett:        – a belvárosi Akvárium-Terrárium és a Zsolnay Negyed Planetárium;
Poroszlón:        – a Tisza-tavi Ökocentrum;
Szegeden:        – a Szegedi Vadaspark;
Veszprémben:        – a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak, a belépés 11 óráig történik (A Miskolci Állatkert és Kultúrparkba a belépés este 9 óráig történik). A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a négy helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak (A Miskolci Állatkert és Kultúrpark ezen a napon hosszabbított nyitva tartással várja a programra érkezőket, így nem kell külön belépti díjat váltani az esti programra).

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 18-án Budapesten egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről.

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkra vonatkozó részletes adatokról 2014. augusztus 25-én, hétfőn küldünk részletes tájékoztatót.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum