2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Állatkertek Éjszakája augusztus 25-én

Országszerte tizenkét bemutatóhelyen várják a látogatókat

 Hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 25-én, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veresegyházi állat-bemutatóhelyek részvételével.

 Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az öt éve megkezdett hagyomány természetesen 2017-ben is folytatódik: idén tizenkét bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklődőknek az Állatkertek Éjszakája keretében.

 

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 25-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők:

 

Budakeszin:                 – a Budakeszi Vadaspark;

Budapesten:                 – a Fővárosi Állat- és Növénykert és

– a Tropicarium (Campona);

Debrecenben:               – a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;

Győrött:                       – a Xantus János Állatkert;

Jászberényben:                        – a Jászberényi Állat- és Növénykert;

Kecskeméten:              – a Kecskeméti Vadaskert;

Miskolcon:                   – a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;

Pécsett:                       – a Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium;

Poroszlón:                   – a Tisza-tavi Ökocentrum;

Szegeden:                    – a Szegedi Vadaspark;

Veresegyházán:            – a Medveotthon.

 

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a három helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

 

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 10-én Budapesten a résztvevő intézmények egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről, programokról.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek