2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A zöld kosár növekszik

A GAZDASÁG ZÖLDÜL, A ZÖLD KOSÁR SZÉPEN NÖVEKSZIK ÉS KIS KOSARAK IS SZÜLETTEK!
A miskolci biopiacról másfél éve indult útjára a Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösség, mint az Észak- Magyarország Flórája Faunája Alapítvány társadalmi vállalkozása, amely önkéntesek segítségével, nonprofit módon segíti a miskolci családokat bio-élelmiszerekhez jutni.
Tavasz óta az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap is támogatja a közösség fejlődését és „kis kosarak születését”, amelyek révén több kistelepülésen is elérhető lett az egészségtudatos, környezettudatos és társadalmilag felelős Zöld Kosár.

Az ÉMFF Alapítvány félig-meddig szakított a hagyományos környezetvédelmi szemléletformálással és jó ideje belevetette magát a helyi gazdaság gyökeres megreformálásába. Tudjuk jól, hogy a gazdaságfejlesztés legelterjedtebb gyakorlata a külföldi tőke odavonzásával, és az európai uniós támogatások felhasználásával történő iparosítás – sokszor sajnos a fenntartható helyi erőforrás felhasználás ellenében. Az alapítvány a fenntartható helyi gazdaságfejlesztésben látja a jövőt, amelyben a legjobb elérhető technológiákat alkalmazó ipari szereplők mellett a helyi családi biogazdaságoknak, kisléptékben, vegyszermentesen termelő öko vállalkozásoknak hangsúlyosabb szerep jut. A megye, bár nem kifejezetten agrártérségként ismert, mégis kiválóan alkalmas a magas hozzáadott értékű, jelentős kézi munkaerő igényű biogazdálkodás elterjesztésére. A több mint egy évtizede működő civil szervezet ezt a folyamatot saját kezdeményezések elindításával és működtetésével, illetve tanácsaival, szakmai szervezetként kívánja elősegíteni, mindenkiben potenciális partnert látva: legyen az önkormányzat, vállalkozás, helyi lakos.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek