2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • A Vadvilág Világnapja: megleshetjük, hogyan etetik a vadasparki állatokat

A Vadvilág Világnapja: megleshetjük, hogyan etetik a vadasparki állatokat

A vadállatok etetésébe nyerhet bepillantást, a szakemberek segítségével ismerheti meg a csanyiki Vadaspark különleges állatfajainak etetési programját, aki március 3-án kilátogat a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba. A program célja: felhívni a figyelmet a veszélyeztetett állatfajok védelmének fontosságára.

Az ENSZ hét évvel ezelőtt nyilvánította március 3-át a Vadvilág Világnapjának. Ezen az ünnepen a vadon élő növény- és állatvilág sokszínűségére és értékeire hívják-hívjuk fel a figyelmet. A dátum arra utal, hogy 1973-ban március 3-án írták alá a Washingtoni Egyezményt (angol rövidítéssel: CITES), amelynek célja ellenőrzés alá vonni a veszélyeztetett fajok kereskedelmét, segítve tehát a vadon élő állatállomány megőrzését. A földi élővilág egyik legnagyobb veszélyeztető tényezője az országhatárokon is átnyúló feketekereskedelem. Jelentős a piaci igény számos ritka faj egyedeire, ráadásul sokszor (tévesen) tulajdonítanak egy-egy állat testrészeinek gyógyítóerőt vagy varázserőt, de akár gyanútlanul is hozzájárulhat bárki a fauna és flóra illegális pusztításához, például egy hüllőbőrből készült tárgy megvásárlásával.

Etetések:

9:30       Bunder majom

10:00     Szibériai tigris

10:30     Perzsa leopárd

11:00     Gyűrűsfarkú maki

11:30     Fehérpamacsos selyemmajom

12:00     Guanakó és nandu

13:00     Állatbemutató az Oktatótermeben

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum