2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A szcientológusok is összefogtak a tiszta Magyarországért

2012. június 2-án került sor a TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért elnevezésű akcióra, melynek keretében összesen 120 ezren vettek részt a szemétszedésben és takarításban országszerte. A megannyi jelentkező között voltak a Szcientológia önkéntes lelkészek is, akik Budapesten, Miskolcon és Szegeden is kivették a részüket a munkában.

A Szcientológia önkéntes lelkészek a Terézvárosi Önkormányzat munkatársainak támogatásával a Nagymező utca és a Liszt Ferenc tér közötti területen takarítottak. A szorgos kezek hatására eltűntek az eldobott cigaretta csikkek, papírzacskók, üvegek. A Liszt Ferenc tér bokrai közül is el lett tüntetve a felelőtlenül eldobált szemét, ám a legnagyobb újjászületésen a Liszt Ferenc szobor ment át, hiszen a teljes emlékmű átmosásra került tetőtől-talapzatig. Ez nagy örömmel töltötte el a környék lakóit, és az arra sétáló turistákat is.

Az önkéntes lelkészek egy csapata Miskolcon is felvette a kesztyűt, így a polgárőrséggel együtt Miskolc Perecesen takarították ki a környéket és a játszótereket. Néhány órán belül pedig 14 zsákot töltöttek meg az összegyűjtött szeméttel. Szegeden sem pihentek a szcientológusok. Ők a baktói Bika-tó környékén, és a Pihenő utca-vasúti töltés keresztezése mentén lévő zöld területen szedték a szemetet a szervezőkkel és a helyi polgárőrséggel együttműködésben. Az akció végén természetesen mindenhol elismerték a résztvevők munkáját, amiért hozzájárultak Magyarország tisztaságához.

A Szcientológia önkéntes lelkészeknek nem volt új a feladat a takarítás.  Az elmúlt évben Budapest számos parkjában, játszóterén bukkantak fel seprűkkel, lapátokkal, és zsákokkal felfegyverkezve azért, hogy kesztyűs kézzel bánjanak a szeméttel. A szcientológusok nagy örömmel részt vesznek a közösségi munkákban, hogy ezzel is segítsenek jobb hellyé tenni ezt a világot.

Az Önkéntes lelkész programot L. Ron Hubbard hozta létre az 1960-as évek végén, hogy gyakorlati eszközöket biztosítson a megértés és a segítő szándék kifejezésére. Ahogyan azt L. Ron Hubbard leírta: „A Szcientológia önkéntes lelkész olyan ember, aki önkéntes alapon segít embertársain azáltal, hogy segít helyreállítani a célt, az igazságot és a szellemi értékeket mások életében. A Szcientológia önkéntes lelkész nem takarja el a szemét a lét fájdalma, gonoszsága és igazságtalansága láttán.”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek