2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • A miskolctapolcai park a nyár folyamán elsősorban munkaterület, csak korlátozottan látogatható

A miskolctapolcai park a nyár folyamán elsősorban munkaterület, csak korlátozottan látogatható

Nem élvezhetik teljes egészében és teljes szépségében a miskolctapolcai őspark kínálta élményeket a helybeliek és a turisták sem a nyári hónapokban. Ez az ára annak, hogy megvalósulhasson a zöldterület, a közművek, a közlekedőfelületek és a szolgáltatóegységek alapos felújításának önkormányzati beruházása.

A június folyamán (immár április óta, egészen jövő tavaszig) nagyobbrészt le is van zárva, körbe van kerítve az a terület, amely a Hotel Kitti parkolójánál kezdődik, és magába foglalja a Barabits sétányt, az úgynevezett geometrikus parkrészt és az organikus parkrészt, valamint a csónakázó-tó környékét. A sétálók, látogatók számára ez a forgalom elől elzárt területnek tekintendő, munkaterület, ahova a „civilek” belépése a munkálatok tekintetében zavaró avagy veszélyes lehet. Mindenképp ajánlott a munkaterület kikerülése. Az ide beparkoló magánautók ugyancsak sok problémát okoznak, akadályozzák a munkát.

Az érintett övezet másik határát a büfésor (Garas–Görömbölyi utcák) felőli játszótér jelenti: a játszótér a beruházás jelen fázisában látogatható marad. A nyári hónapokban várhatóan a tó déli oldalán futó Dehmel Nándor sétányon is szabadon közlekedhetnek a sétálók. A bobpálya megközelítése innen zavartalan. Amiként a másik intézmény, a Barlangfürdőé is, a Pazár István sétányon.

A felújítás alatt álló parkban az elmúlt hetekben a beteg, balesetveszélyes növényzet kezelése történt, szükség volt néhány kivágásra is, majd gallyazásra.

A csónakázó partfalát is újjáépítik (bár az egyik oldalon éppen az öreg, de mindenképp megmenteni szánt fák akadályozzák a hozzáférést). A kisebbik hidat elbontják, újat építenek helyette, a nagyobbikat felújítják. A beruházás további elemei az előttünk álló hónapokban: vezetékek fektetése, közműcsere, új sétányok, új burkolatok, fák ültetése, öntözőrendszer, interaktív táblák, bronzszobrok, faállatok, kandeláberek, valamint kukák kihelyezése, és vécé is épül.

A beruházó tervei szerint a felújítás egy év alatt lezajlik, jövő tavaszra, akkor szűnnek meg a látogatók számára is nehézséget jelentő korlátozások és válik ismét teljes egészében látogathatóvá a tapolcai park.

A „Miskolctapolca turisztikai fejlesztése” című projekt 100 százalékos mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege 628 000 000 forint.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…