2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A miskolci Fidesz hallani sem akar földvédelemről

Miskolc múlt heti közgyűlésén a Fidesz leszavazta a Jobbik földvédelemről szóló javaslatát. A kormány után a miskolci Fideszt sem érdekli, hogy külföldiek vásárolják a magyar termőföldet, hangzott el az ellenzéki párt hétfői sajtótájékoztatóján.

Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője szerint a termőföld magyar kézben tartása nemzetstratégiai kérdés. Szomorú ugyanakkor – tette hozzá –, hogy a magát nemzetinek nevező Fidesz csak szavakban áll ki a magyar föld védelmében, hiszen tavaly novembertől folyamatos a külföldiek földvásárlása hazánkban. A politikus ennek kapcsán utalt Bitay Márton Örs, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárának kijelentésére, miszerint „13 külföldi nagyságrendileg ezer hektár föld licitjét nyerte el”. Pakusza szerint a kormány a külföldiek földvásárlása kapcsán megvezeti az embereket.

A Jobbik mindezt elfogadhatatlannak tartja, ezért a párt képviselője, Badány Lajos az ellenzéki frakció nevében földvédelmi nyilatkozatot terjesztett a miskolci közgyűlés elé. Ebben azt javasolta, hogy a testület ítélje el a külföldiek földszerzését lehetővé tevő gyakorlatot, egyúttal kezdeményezze olyan szabályozás kidolgozását, amely a külföldiek és a hazai nagybirtokos befektetők, spekulánsok helyett a helyi családi gazdaságok és önkormányzatok lehetőségeit bővíti. Badány Lajos jelezte: a fideszes képviselők még csak napirendre sem vették a jobbikos indítványt, ami jól mutatja, hogy a kormányzat mutyiját egzisztenciális félelemből kiszolgáló miskolci városvezetést csöppet sem zavarja a külföldiek földvásárlása.

https://www.youtube.com/watch?v=yrJ_CygNSmg&feature=youtu.be

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek