2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • A Föld napja – gyerekek százai a Csanyiki erdészeti erdei iskolában

A Föld napja – gyerekek százai a Csanyiki erdészeti erdei iskolában

Április 22-én van a Föld napja, ilyenkor világszerte különféle rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a természeti környezet megóvásának fontosságára.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolája is csatlakozott a programsorozathoz. A megnyitó meglepetést tartogatott: Lukács Gábor miskolci színművész verseket mondott, és egy különleges, a természetről szóló mesét is előadott. Az erdei iskola épületében ebből az alkalomból nyílt meg Paluch Adrián, a „Település fája” fotópályázat nyertesének önálló kiállítása. Nemcsak a fotókban lehet gyönyörködni: „hazatértek” ugyanis a tavalyi „Kedvenc madaram” rajzpályázat alkotásai. Jelenleg több mint nyolcszáz madárrajz ékesíti az iskola falait.
Rencsiné Ágh Márta, humánpolitikai osztályvezető elmondta: örömünkre szolgál, hogy a foglalkozásokon az óvodásokon és általános iskolásokon kívül szakközépiskolások is szép számmal részt vettek. A Gábor Áron „Művészeti Iskola” Szakközépiskola környezetvédelem szakos diákjai gyakorlati foglalkozásokra érkeztek. Külön érdekesség, hogy a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola alsó és felső tagozatos diákjai teljes létszámban ott voltak az izgalmas természetjáró programokon. Az érdeklődésről mindent elmond, hogy az eredetileg tervezett négy helyett végül kilenc napig tartott a Föld napi rendezvénysorozat az erdészeti erdei iskolában. Összességében majdnem ezer gyereket láttunk vendégül, akik az erdészek mindennapi munkájába is betekintést nyertek. Szerintünk a rendezvény sikere nem csupán a festői környezetnek és a nyárias időjárásnak köszönhető. Úgy látjuk, hogy fontos szerepe volt az egyéni igényekhez alkalmazkodó, rugalmas szervezésnek, valamint a megújult foglalkozásoknak is.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek