2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

48. nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

Negyvennyolcadik alkalommal tartunk nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Fonoda u. 16.). 2017. január 28-án, szombaton, 10 és 14 óra között várjuk azokat, akik szeretnének megismerkedni a nálunk lévő állatokkal, szívesen sétáltatnak kutyát vagy örökbe fogadnák gazdátlan állatunk egyikét.

A 2017-es év második nyílt napja következik. Induljon úgy ez az év, hogy állataink megkapják a számukra legjobb ajándékot: egy kis simogatást, sétáltatást, látogatóink szeretetét.

A nyílt napunk továbbra is a nálunk lévő állatokról szól. Így, ha egy-egy kutyus megtetszik és gondoskodni kívánnak róla, akkor most is örökbe fogadhatják. Minden kutyánkról elmondható: aranyos, kedves, okos és csak úgy adjuk oda új gazdájának, ha egészséges, megtörtént az orvosi vizsgálata. Hat hónapnál fiatalabb kölykök esetében parvo elleni védőoltással és mikrochippel, a felnőtt ebeket veszettség elleni oltással és mikrochippel látjuk el. Az eddig megrendezett nyílt napok fokozottan hozzájárultak a jó kapcsolat erősítéséhez látogatóinkkal és talán ezen alkalmaknak köszönhetően egyre bővül azok száma, akik kijönnek és segítenek a nálunk lévő állatoknak.

2016-ban 793 elhelyezett állatunk talált gazdára a lakosság és segítő állatbarátok önzetlen segítségével. Jelenleg 74 kutya és 3 felnőtt macska részére keresünk hűséges gazdát. Közülük is nagyobb figyelmet igényelnek a rövid szőrű, kistestű illetve kölyökkutyák és a macskák, mivel ezek az állatok a hűvös időt nehezebben viselik. Az elmúlt két hétben 11 kutyánk és 2 macskánk talált otthonra.

Legutóbbi nyílt napunkon a havas, zord idő ellenére is 29 látogatót üdvözöltünk telepünkön, akiknek ezúton is köszönjük, hogy a hó és a hideg időjárás nem tántorította el őket attól, hogy segítsenek állataink megmozgatásában, hiszen a kutyák nagyon élvezték a hóban való sétát.  Reméljük látogatóink most is megtisztelnek jelenlétükkel.
Külön köszönjük kollégáinknak, akik eltakarították a közel 40 centiméteres havat és ezzel biztosították a telepen az utak járhatóságát és a nyílt napra való eljutás lehetőségét.

A téli időjárás miatt továbbra is szívesen fogadunk adományként használt takarót, szőnyeget, meleg ruhaneműt az ólak kibéleléséhez, főként kölyök állataink számára.

Köszönjük a telepen elhelyezett állatok számára eddig felajánlott adományokat – száraztápot, csontos húst, baromfihúst, kutya szalámit, rizst, takarókat, etetőedényeket, szőnyegeket, ruhaneműket – és a segítő közreműködést.

Várunk minden kedves ismerős és ismeretlen állatbarátot, hogy továbbra is együtt segíthessünk!

A gazdira váró állatainkat megtekintheti a honlapunkon, és keresse fel Facebook oldalunkat is.

Sallai Anna Mária
Miskolci Állategészségügyi Telep
telepvezető

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek