2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

30 ÉVES A MISKOLCI VADASPARK

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark augusztus 20-án ünnepli megnyitásának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból augusztus 17. és 20. között családi programokkal és újdonságokkal várjuk látogatóinkat.

A 30 éves Vadaspark


Az augusztus 20-i „hosszú hétvége” alatt változatos programok várják a Vadasparkba látogatókat. Óránkénti látványetetések, állatbemutatók, állatsimogatók során lehet közelebbről is megismerkedni a Vadaspark lakóival. Arcfestő, lufibohóc és kézműves foglalkozás várja a gyermekeket. A vállalkozó kedvű látogatók családi kincskereső játék során mérhetik össze tudásukat a vadaspark lakóiról, melynek eredményeként apró ajándékokkal is gazdagodhatnak. Augusztus 18-án és 20-án délelőtt 10.00 órakor a Miskolci Csodamalom Bábszínház előadása szórakoztatja az érdeklődőket. Augusztus 20-án 15.00 órától a Role zenekar, 17.00 órától pedig a Miskolci Dixieland Band zenél.

 

A születésnap alkalmából több újdonsággal is készül a Vadaspark. Újból látogatható lesz a madártó, ahol récéket, ludakat és gólyákat lehet természetes élőhelyüknek megfelelő környezetben látni. A Trópusi-ház akváriumába vöröshasú piráják költöznek be. Bemutatkozik egy eddig Miskolcon még sosem látott állatfaj – amely ráadásul Magyarországon csak a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban látható –, az észak-amerikai kúszósül.

 

A Vadaspark története

 

Írásos feljegyzések szerint már 1355-ben ezen a környéken állt Nagy Lajos király vadaskertje. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark – akkori és ma is közismert nevén a Vadaspark – 1983. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. 15 hét alatt, társadalmi összefogással épült meg, melyben akkor a Bükk és a Zempléni-hegység erdei őshonos állatvilágának tucatnyi képviselője került bemutatásra.

 

Az első évtized során továbbra is a Kárpát-medence élővilágával ismerkedhettek meg a vadaspark látogatói. Köztük 1987-től már Gabi macival is, aki a vadaspark történetének ikonikus lakója volt.

 

A második évtized során az egykori hazai fajokat bemutató vadaspark elindult az igazi állatkertté válás útján, hiszen megérkeztek az első egzotikus lakók, a kenguruk, a majmok, és persze Zénó tigris is.

 

A harmadik évtizedben tovább gyarapodott az állatállomány, hiszen gyűrűsfarkú makik, Liszt-majmocskák, rénszarvasok és hóbaglyok is érkeztek, de nem lett elfelejtve az eredeti célkitűzés sem, hogy a hazai állatokkal ismerkedhessenek meg az idelátogatók.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…