2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Vincze Ferenc: „Ez a hazai versenyem, mindenképpen dobogóra szeretnék állni!”

Vincze Ferenc: „Ez a hazai versenyem, mindenképpen dobogóra szeretnék állni!”

A hétvégén az egynapos Salgó Rallye-val megkezdődik a 2022-es magyar bajnokság. A Korda Racing két autóval áll rajthoz, és amíg a tavalyi Szilveszter Rallye-n győzelemmel debütáló Vincze Ferenc, Németh Gergely páros az abszolút bajnoki címért száll harcba, addig a csapat színeiben most bemutatkozó Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs a P12-es kategóriában tör az első helyre.

 

 

Ha valamire, hát a 2022-es Magyar Rallye Bajnokságra igencsak illik, hogy a lehető legizgalmasabb versengés várható idén. Elképesztő mezőny vág neki az idei szezonnak – többek között a volt világbajnok Mads Östberg, a címvédő Hadik András vagy Turán Frigyes –, ám nem kizárt, hogy az abszolút bajnoki cím végül a Korda Racing csapatához kerül. Ugyanis a 2019-es abszolút bajnok Vincze Ferenc egyéves kihagyást követően rajthoz áll régi-új csapata autójával, a vele csúcsra érő Skoda Fabia R5-össel. Vincze hamar megtalálta az összhangot a csapattal és volt autójával, és remek teljesítménnyel nyerte meg a 2021-es esztendő záróversenyét, a Szilveszter Rallye-t. Kiderült, hogy az itinert az a Németh Gergely diktálja majd a 2019-es bajnoknak, akivel éppen decemberben győzött a Hungaroringen. Az autó maximálisan fel lett készítve, ráadásul a hét elején remekül muzsikált a kétnapos teszten, így a versenyzők és a Skoda is remek formában várják a szezonnyitót, amely ráadásul Vincze Ferenc számára az év legfontosabb viadala.

 

„Miután salgótarjáni vagyok, így ez az én hazai versenyem, éppen ezért nagyon várom már, hogy elrajtolhassak. Természetesen szeretném megnyerni a Salgó Rallye-t, ám ilyen erős mezőnyben az egyéves kihagyást követően a dobogós helyezést is elfogadnám. Kilenc szakaszból áll a verseny, így sok hibázási lehetőség nem lesz, aki nyerni akar, annak végig tövig nyomott gázpedállal kell teljesíteni az egész viadalt. Alaposan felkészültünk, sikeres teszten vagyunk túl, ahol két napon keresztül két különböző minőségű útszakaszon hajtottuk meg a Skodát. Megérte a kemény munka, ugyanis véleményem szerint megtaláltuk a megfelelő beállításokat a szombati versenyre, így bizakodva várjuk a 2022 idénynyitóját” – fogalmazott Vincze Ferenc.

 

Csapattársai, a P12 WW Lada kategóriában induló Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs is igencsak optimistán várják a hétvégét, ráadásul ők nemcsak a 2022-es szezont, hanem a Korda Racing csapatánál való versenyzést is most kezdik meg a Salgó Rallye-n. Foczkó Ákosnak ez lesz a hetedik idénye a sportágban, és az első öt esztendőben egy Lada VFTS volánja mögött gyűjtötte a kilométereket. Tavaly átnyergelt egy Mitsubishi Evo X-re, amit nagyon kedvelt, ám már tavaly rengeteg technikai gond volt az autóval. Noha idén is utóbbi versenygéppel akart indulni, ám nem sikerült az autót összerakni, így erre az egy versenyre visszatér a Ladához és a P12-es kategóriához, melyben már sikerült abszolút bajnoki címet szereznie.

 

„Keserédes a szánk íze, ugyanis a tavalyi Mitsubishivel szerettünk volna az ORC-ben rajthoz állni az idén is, hiszen az autót egész egyszerűen fantasztikus vezetni. Komoly terveink voltak vele, ám sajnos erre a hétvégére le kellett mondanunk róla. Viszont mindig is imádtunk Ladával versenyezni, ráadásul rengeteg sikerélmény köt a márkához. Az autónkat alaposan felkészítettük az idénynyitóra, és bízom abban, hogy a Salgó Rallye-n a legszűkebb élmezőnybe végzünk” – jelentette ki Feczkó Ákos.

 

A Korda Racing csapattulajdonosa nagy reményekkel várja a 2022-es szezon indulását, és hisz abban, hogy mindkét párosa a dobogón, azon is minél feljebb fejezi be a Salgó Rallye-t.

 

„Már 2019-ben egy nagyon jó évet tudtunk magunk mögött, hiszen Feri abszolút magyar bajnok lett, és nem titok, hasonlóan jó szereplést remélek az újabb közös munkától. Összeáll ismét a 2019-es sikercsapat, hisz az autó is ugyanaz lesz, mint három éve, és az eredmények azt igazolják, Ferinek nagyon bejön a Skoda Fabia R5. Úgy vélem, az idei első bajnoki versenyen, a Salgó Rallye-n képes lesz kihozni magából és az autóból a maximumot, ráadásul az a Németh Gergely ül mellette navigátorként, akivel megnyerte tavaly december végén a Szilveszter Rallye-t. Ákos és Szabolcs most mutatkozik be a csapatunkban, és eddig csak pozitívan tudok róluk nyilatkozni. Ha minden rendben lesz, kategóriájukban ott lehetnek a végelszámolásnál. Tökéletes idényrajt lenne számunkra, ha mindketten dobogóra állhatnának szombat este” – állította Korda Erik csapattulajdonos.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek