2024. 04. 28. vasárnap

Valéria
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Újpest Önkormányzata 60 millió forinttal támogatja a Felelős Állattartás Házának megvalósítását!

Újpest Önkormányzata 60 millió forinttal támogatja a Felelős Állattartás Házának megvalósítását!

Szinte nincs olyan újpesti, de mondhatnánk, hogy budapesti, aki ne ismerné hazánk egyik legrégebbi, tevékenységében Újpest határain is átnyúló állatvédő szervezetét, a Rex Kutyaotthon Alapítványt, és az általa működtetett Rex Állatszigetet.

Mindannyiunknak van egy-egy emléke arról, hogy milyen is itt kecskéket etetni vagy éppen házi állatokat gyerekünkkel a kezünkben nézni, nyuszit simogatni, és megismerni az itt élő megmentett és gazdira váró kutyákat és macskákat. Azt a szemléletet, mely átjárja az egész létesítményt, hogy igenis lehet és kell is segíteni a bajba jutott állatokon. Most az alapítvány történetében egy új állomás következik, egy nemzetközi viszonylatban is egyedülálló országos állat- és oktatóközpont létrehozásával, melynek megvalósulását dr. Trippon Norbert kezdeményezésére, a képviselő-testület egyhangú döntésével, Újpest Önkormányzata 60 millió forinttal támogatja.

Új nyitás, mely nagy lépés nem csak az állatszerető Újpestieknek!

A Felelős Állattartás Háza egy országos oktatóközpont lesz, ahol a jövő generációi, a gyermekeink interaktív módon ismerkedhetnek meg az állatok szükségleteivel, és a felelős állattartás alapjaival. Továbbá itt kapna helyet a kutyamúzeum is, mely a kutyatartással kapcsolatos ismeretek egyedülálló gyűjteménye lesz. Sőt, ha valakik vidékről vagy külföldről jönnének ide, még meg is tudnak szállni az épület egyik részében.

„Nagyon fontos, hogy már egészen kicsi kortól elültessük a gyermekek szívébe azt, hogy miként kell egy állattal bánni: ismerje meg igényeit, szükségleteit” – mondta el Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.

„A Rex Kutyaotthon Alapítvány és az Önkormányzat között több évtizedes együttműködés áll fenn, ők kérték egy kérelemben a segítségünket a már megkezdett beruházás befejezéséhez. Úgy gondolom, hogy egy ilyen egyedülálló kezdeményezés támogatása rendkívül fontos, hiszen ezáltal a gyermekeinknek teremtünk lehetőséget arra, hogy megismerjék és megtanulják azt, hogyan kell bánni a körülöttünk élő állatokkal. Újpest egy büszke város, és büszkék vagyunk azokra, akik olyan elhivatottak egy célért, mint Király Péter és a Rex Kutyaotthon Alapítvány” – teszi hozzá dr. Trippon Norbert Újpest alpolgármestere.

Az alapítvány története régre nyúlik vissza, egészen a nyolcvanas évek végéig, amikor is az egyik alapító, Király Péter fejében megszületett a gondolat, hogy Magyarországon is szükség lenne egy igényes színvonalú, állat- és természetvédelmi létesítmény létrehozására az állatszerető emberek segítségével. Így hosszas tervezés és szervezés után 1992-ben létrejött az alapítvány Dr. Dörner Györgyné (Irénke néni) segítségével, melyet az első megmentett kutya után Rex Kutyaotthon Alapítványnak neveztek el. Az azóta eltelt 31 évben generációk nőttek fel és szerették meg nemcsak az alapítványt, hanem a 2004-ben megnyitott állatszigetet is. Ahová rendszeresen járnak óvodás és iskolás csoportok, családok. Ahol folyamatosak a rendezvények, oktatások, melyek segítségével mutatják és tanítják meg minden korosztálynak, hogy mennyire fontos az, hogy szeressük, tiszteljük és figyeljünk oda a velünk együtt élő állatokra.

A Felelős Állattartást Házát civilek és vállalkozások is támogathatják, mint ahogy tették eddig is. Erről bővebb információ itt található: https://www.rex.hu/hu/tamogatas/teglajegy/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek