2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Gerincsérültekért futnak május első vasárnapján

Gerincsérültekért futnak május első vasárnapján

Budapesten és Győrben tér vissza a Wings for Life World Run 10. jótékonysági versenye

 Május 7-én, hazai idő szerint 13 órakor rajtol a nemzetközi Wings for Life World Run futóverseny, amely során egyszerre mozdulnak meg futók és kerekesszékesek is egy jó ügy érdekében. A 10. jubileumot ünneplő jótékonysági esemény jelentkezési díjaiból befolyó összeget 100 százalékban a gerincvelő-sérültek gyógyítására fordítják, a résztvevők tehát elsősorban azokért futnak, akik nem tudnak. Idén Budapesten és Győrben is csatlakozhatnak a jelentkezők a közös sportoláshoz.

 

Tíz évvel ezelőtt alapították a Wings for Life World Run futóversenyt azzal a céllal, hogy sportszerető emberek a Föld bármely pontján egyszerre mozduljanak meg egy nemes ügy érdekében. A kezdeményezés sikerét mi sem jelzi jobban, minthogy azóta több mint egymillióan vettek részt az eseményen és nagyjából 38,3 millió euró értékű nevezési díj érkezett, amelyet gerincvelőkutatásra és ezzel kapcsolatos klinikai vizsgálatokra fordítottak. Az erre a célra létrehozott alapítvány tíz év alatt 276 különböző projektet finanszírozott.

 

„Nekem a Wings for Life egy különleges helyet foglal el a szívemben, hiszen amikor ezeken a futásokon összejövünk, akkor nem számít, hogy ki ép, ki mozgássérült vagy fogyatékkal élő, hanem egyek vagyunk, és nem érzem azt, hogy más lennék kerekesszékben, mint egy másik futó. Hiszen akár ugyanazzal a sebességgel tudok menni, mint bárki más” – mondta el Fegyvesi Zoli a verseny kapcsán.

 

A Wings for Life World Run különlegessége, hogy bárhol a világon csatlakozhatunk a mezőnyhöz, hiszen csak a WFL-appot kell letölteni hozzá és a megfelelő időben elindítani a versenyt. Itthon Budapesten, a Városligetben, valamint Győrben az egyik legismertebb autómárka, az Audi gyárában, a gyártósor mellett indul a közös rajt azok számára, akik közösségben sportolnának. A futókat a start után fél órával egy virtuális követőkocsi, egy „Catcher Car” veszi üldözőbe. Mindenki számára akkor ér véget a verseny, amikor a követőkocsi elkapja, a globális futam pedig a világon legtovább futó ember utolérésével zárul.

 

A Wings for Life World Run budapesti és győri közös futására a megadott linkeken keresztül lehet regisztrálni. A futóverseny beharangozója az alábbi linken elérhető.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek