2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Újabb kristállyal kereskedő csapat bukott meg Borsodban

Újabb kristállyal kereskedő csapat bukott meg Borsodban

A KR NNI miskolci nyomozói a most elfogott három férfit is kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. A drogbanda-hálózat elleni fellépés folytatódik, így további elfogások várhatók.

Alig telt el pár nap a múltkori rajtaütés után, és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda miskolci egysége újabb elfogást könyvelhetett el magának. A helyszín ezúttal Taktaharkány volt, a gyanúsítottak száma három, a megtalált drog mennyisége közel 1,5 kilogramm, a lefoglalt készpénz több mint 13 millió forint, míg az elvont vagyon értéke mintegy 50 millió forint.

A KR NNI miskolci nyomozói ismét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály (MEKTO) munkatársaival közösen csaptak le a háromfős társaságra, miután a kristály és a bankjegyek gazdát cseréltek. A férfiak mindegyikét meglepetésként érte, hogy illegális üzletüknek a rendőrök vetettek véget. A droggal teli zacskó már a kocsi anyósülése mögött lapult, s arra várt, hogy az autóban lévő két díler elinduljon vele, miután az azért járó összeget átadták felső kapcsolatuknak. A jármű azonban nem ment sehova, és a bennülők is a földön végezték, miután a MEKTO akcióba lépett. Az utcán elfogott 46 éves szikszói és a 32 éves alsóvadászi férfi mellett bilincset kapott a 41 éves taktaharkányi férfi is. Őt házában fogták el, ahol a nyomozók további kábítószerrel teli csomagokat találtak, de volt ott többféle gramm-mérleg, több mint 13 millió forint készpénz, sőt egy éles lőfegyver is, hangtompítóval és lőszerekkel.

A nyomozók a fent felsoroltak mindegyikét lefoglalták, majd az összességében mintegy 1,5 kilogrammnyi kristályos anyagot szakértői vizsgálatra küldték meg. Az előzetes vélemény kimondta, hogy az anyag 3-CMC, vagyis idén, január 1-jétől már kábítószernek minősülő vegyület. Az akcióval a KR NNI-nek hatezer adag kábítószer piacra kerülését sikerült megakadályoznia. Ennek a mennyiségű drognak a feketepiaci értéke mintegy 9 millió forint.

A KR NNI miskolci osztálya mind a három férfit gyanúsítottként hallgatta ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd mind a hármukat bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatásukat, amit a bíróság időközben el is rendelt.

A KR NNI vagyonvisszaszerzés keretében a 41 éves taktaharkányi férfitől lefoglalta 50 millió forint értékű autóját is.

A kristály származásának és útjának teljes körű feltérképezése érdekében a nyomozás tovább folytatódik, így a közeljövőben várhatóan újabb elfogások és gyanúsítások várhatók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…