2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Töltődj fel sporttal! Ingyenes nyár végi és őszi programok a MASPORT-tól

Töltődj fel sporttal! Ingyenes nyár végi és őszi programok a MASPORT-tól

Ismét sokféle mozgáslehetőség várja az aktív kikapcsolódás kedvelőit

 Nyár végén és ősszel is mozgásban tartja az országot a Magyar Szabadidősport Szövetség! A napokban startolt, és szeptember 18-ig öt különböző helyszínen zajlik az Országos Családi Mozgásfesztivál, a Nyári Sportmámor keretében pedig augusztus végéig 123 sport- és egészségmegőrző ingyenes program várja a mozgás szerelmeseit. Töltődj fel sporttal! – ez az őszi kampány szlogenje, a programsorozat fő eseménye pedig az Európai Sporthét, illetve a legaktívabb szombat éjszaka, a szeptember 25-i #BeActive Night, amelyet az online térben rendeznek meg. Az aktív őszt végül az októberi Világ Gyalogló (Hó)Nap országos eseménysorozattal koronázza meg a szövetség.

 

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) és tagszervezetei nyáron sem tétlenkedtek, nagysikerű, közösségépítő és mozgásnépszerűsítő programjaikkal számos lehetőséget kínálnak a vakációból visszatérő sportkedvelőknek és mindazoknak, akik aktívan töltenék el a szabadidejüket.

 

„Valljuk, hogy a sport mindenkié, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a család összes tagjának biztosítsunk mozgáslehetőségeket, hogy mindenki találjon kedvére való aktív kikapcsolódási formát. Ezért a nyarat augusztus 20. és szeptember 18. között az ingyenes Országjáró Családi Mozgásfesztivállal zárjuk. Öt nagyvárosban – Tatabányán, Sopronban, Budapesten, Szegeden és Salgótarjánban – várjuk a sportos famíliákat, akik a Családi 7próba vetélkedőn is próbára tehetik magukat. Helyszínenként legalább húszféle sportágat lehet kipróbálni: lesznek többek között csoportos táncórák, amerikai foci, tollaslabda, krav maga, de a szakértőink egészségügyi állapotfelmérést, valamint életmódtanácsadást is végeznek. Bizonyos helyszíneken pedig arcfestéssel is kedveskedünk a legkisebbeknek” – árulta el Czene Attila, a MASPORT elnöke, aki azt is hozzátette, hogy tagszervezeteikkel karöltve rendezett, egy másik eseménysorozat, a Nyári Sportmámor keretében augusztus végéig országszerte 123 sport- és egészségmegőrző program csábít a mozgásra.

 

A MASPORT jóvoltából az ősz is aktívan telik majd: a szeptember 23. és 30. között az Európai Bizottság kezdeményezésére megvalósuló Európai Sporthét (EWOS) keretében több száz ingyenes, illetve kedvezményes sportprogram várja az érdeklődőket Magyarországon is. A „Töltődj fel sporttal!” szlogent viselő hét különlegességének a szeptember 25-i este, a #BeActive Night ígérkezik: 16.00-24.00 óra között online lehet csatlakozni a „virtuális lakásba”, ahol a Táncteraszon, a Fitnesz folyosón, a Nagyi szobában, a Kihívások alagsorában, a Harmónia térben és a Családi nagyszoba helyiségeiben mindenki válogathat a számára megfelelő mozgásformák közül.

 

A mozgalmas őszt végül az októberi Világ Gyalogló (Hó)Nap országos eseménysorozat zárja le, amely helyi gyalogtúrák révén elsősorban a természetjárókat mozgósítja.

 

A szövetség egyébként folyamatosan kínál online, ingyenes sporttartalmakat a MovePlay oldalon, ahol a sokszínű, változatos edzésvideók közül a kezdők és haladók is találhatnak kedvükre valót, a Mozgásélmény Szenioroknak program pedig kifejezetten az idősebb korosztályt szólítja meg.

 

A MASPORT nyárzáró és őszi programjairól bővebben a http://masport.hu/ oldalon tájékozódhatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…