2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Tojásstop

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai útját állták a közel 20 ezer koszos, penészes, jelöletlen tojással megrakott szállítmánynak. A kockázatos rakomány szakértői vizsgálata egyértelműen megállapította, hogy a bizonytalan eredetű és kétes állapotú termékek semmilyen formában nem kerülhetnek a háztartásokba.   

 

A pénzügyőrök a 47. főúton egy magyar rendszámú teherautót ellenőriztek. A gépkocsi rakterében erősen szennyezett, penészes tyúktojásokat találtak, melyeknek sem a héján, sem a csomagolásán nem volt semmilyen jelölés, és az árut nem kísérte származást igazoló irat.

 

A pénzügyőrök a rakományt bekísérték a Békés Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Intézet telephelyére, ahol az ellenőrök megvizsgálták az élelmiszereket, amiket kivontak a forgalomból és elrendelték a több mint 19 ezer tyúktojás zár alá vételét.

A további eljárásban az illetékes hatóság várhatóan megsemmisítteti a tojásokat, és pénzbírságot szab ki a jogsértővel szemben.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…