2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Több száz balett-táncos jön a Balatonra fagyizni?

Több száz balett-táncos jön a Balatonra fagyizni?

A turisták véleménye megoszlik arról,  hogy hol a legjobb a fagylalt a Balatonon. Van, aki Földvárra esküszik, mások Füredre vagy Balatonmáriafürdőre. Hogy kinek van igaza azt nem tudni, annyi azonban bizonyos, hogy most több száz balett-táncos viheti majd el a balatoni fagyi jóhírét saját országába, mert a régióban rendezik meg az év egyik legizgalmasabb nemzetközi táncversenyét.
A megmérettetés mellett, a művészeknek lesz arra is idejük és módjuk, hogy megismerjék a régió nevezetességeit és kulináris kínálatát is. Mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy nemzetközi szinten még ismertebb legyen a Balaton színes turisztikai palettája – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.
Mint ismert: Veszprém ad otthont annak a nemzetközi gyermek-és ifjúsági korosztály számára rendezett balettversenynek, amely június 26-a és 29-e közt zajlik majd neves szakmai zsűri részvételével. A cél a tehetséggondozás mellett a hazai balettoktatás-, és művészet népszerűsítése. Mivel a résztvevőket Balatonalmádiban szállásolják el, az esemény egy felejthetetlen balatoni élményekbe csomagolt balettverseny lesz rengeteg külön programmal, strandolással, vitorlázással és lehetőség lesz arra is, hogy a gyerekek megkóstolják a Balaton Fagyija verseny győztesének finomságát, hiszen idén egy Balatonalmádiban található fagyizó nyerte a kulináris megmérettetést.

A Hungarian Ballet Grand Prix ötlete több pályázatában is szerepelt már. Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója szerint: nagyon fontosak az ilyen nemzetközi megmérettetések,  mert a versenyekre érkező nemzetközi közönségnek az események sokat megmutathatnak az ország kultúrájából, ráadásul mindez sokat jelenthet  a versenyen induló  növendékeknek is.

Szerinte  a versenynek nagy sikere lesz. Ezt mutatják a jelentkezési számok is, hiszen húsz országból érkeznek majd táncosok a régióba.

Csak a vámpírok  tudnának ellenállni a balatoni fagyinak

Az idei nyáron a Balatonra készül sok külföldön dolgozó magyar táncosok is. Kovács Zsolt Vencel például, holland, japán, litván, fehérorosz, ukrán és olasz kollégáinak is ajánlotta már, hogy jöjjenek a Balatonra pihenni. Szerinte a balettművészek és a sportolók között nagyon sok a párhuzam. Kimondottan vigyázniuk kell arra, hogy  mit és mikor esznek. Ő maga a világ egyik leghíresebb balettművészének, Robert Bolle példáját követi, aki 48 éves és korát meghazudtoló kondícióban van. A magyar szólista szerint Bolle lehet az egyetlen ember a világon, aki nem csábulna el egy fagyira, ha a Balatonon járna. „A szakma viccesen azt terjeszti a világ lehíresebb táncosáról, hogy a művész  már-már gyanús, hogy vámpír, mert életmódjának köszönhetően nem öregszik.  Az olasz művész szakmai körökben a leghatalmasabb név jelenleg. Mindenki ölne azért, hogy vele táncolhasson. Néhány hete a világhírű svájci Béjart Ballettel lépett fel, azzal a társulattal, ahová szeptembertől én is szerződtem. Éppen ezért az idei nyár kulináris szempontból már augusztus elején véget ér és szigorú diétára fogom magam. Ca. egy hónapot töltök  Magyarországon. Úgy számolom, hogy ez alatt az idő alatt, azért néhány gombóc fagylalt majd belefér Balatonfüreden és Tihanyban, ahová minden évben elmegyek, ha itthon vagyok”-mondta a külföldön is elismert magyar táncos.

Kovacs-Zsolt-vencel-foto

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek