2024. 06. 27. csütörtök

László
1 EUR 398 HUF
1 GBP 470 HUF

„Százmilliós étkészlet”

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei hatvanezer doboz csempészcigaretta útjának szabtak gátat Fejér vármegyében.

 Az egyenruhások egy szlovén kisteherautó rakományát vették szemügyre az M7-es autópálya Váli-völgyi pihenőjében. Az iratok alapján a jármű, Szlovákiából tartott Szlovénia felé több ezer műanyag étkészlettel. A raktérben öt fekete fóliával körbetekert árut találtak a pénzügyőrök. A csomagolás megbontásakor azonban kiderült, hogy szó sincs evőeszközökről. A dobozok mindegyike Marlboro Gold feliratú, zárjegy nélküli cigarettával volt kitömve. Az 58 éves olasz sofőr azt mondta, hogy nem tudott a rakományról, az utolsó pillanatban helyettesítőként vállalta el a fuvart.

A pénzügyőrök összesen 6. 000 karton cigarettát foglaltak le, közel száznegyvenmillió forint értékben. A sofőrrel szemben jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetése bűncselekmény miatt indult eljárás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…

További cikkek